A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Навчально-польові збори юнаків 2018 року

Дата: 24.04.2018 10:25
Кількість переглядів: 126

             Військово-патріотичне виховання в Україні виходить на якісно новий рівень.

     З 18-20 квітня  2018 р. для одинадцятикласників  проходили 3-денні навчально-польові збори, які передбачені програмою предмету «Захист Вітчизни».

     Урочисте відкриття зборів відбулося в кожному закладі загальної середньої освіти , після чого школярі приступили до здачі нормативів, стройової підготовки, до занять із тактичної та вогневої підготовок.

     Під час проведення навчально-польових зборів вчителі предмету «Захист     Вітчизни» підвели підсумки спільної роботи з учнями за два роки.

      Юнаки продемонстрували знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше. На завершальному етапі хлопці в польових умовах практично обладнали захисні позиції та відпрацювали дії взводу у наступі й обороні. Під час заняття з медико-санітарної підготовки старшокласники здобули навички користування засобами солдатської аптечки.

             Під час занять із вогневої підготовки вивчалися правилабезпеки поводження із зброєю, призначення, бойові властивості і принцип роботи сучасної стрілецької зброї, ручних осколкових гранат. Учні мали змогу ознайомитися з тактичною підготовкою, веденням вогню зі стрілецької зброї (у положенні стоячи, лежачи, з коліна), а також метанням ручних гранат по умовному окопу противника.

             Кожний заклад  провів  вогневу підготовку на своїй базі.

             Заключний етап  навчально- польових зборів  проходив  20 квітня на  стадіоні Жашківського ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів

       З роботою навчально- польових зборів онайомився   голова Жашківської міської ради  Цимбровський І.А. Вітаючи одинадцятикласників, він   відмітив   громадянську зрілість учнів, успіхи юнаків та дівчат  у оволодінні  військовою справою, побажав  сонячного і мирного неба, щоб набуті знання не довелося використовувати у військових діях.

             Зацікавлено, емоційно спілкувалися учні  з учасника  АТО

            Надзвичайні ситуації, катастрофи чи ядерна атака ворога не страшні тепер школярам Жашківщини. Будемо сподіватися, що знання, отримані дітьми, знадобляться їм тільки в теорії і – ніколи на практиці.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано