A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2018 11:01
Кількість переглядів: 118

Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій.

Й. Ґете.

 

      День Гідності та Свободи – це свято, яке вже вп’яте відзначають на найвищому державному рівні. Започатковане річницею масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) і є одним із ключових у ланцюжку заходів щодо утвердження в Україні національної незалежності, самоідентичності та бажання жити за європейськими стандартами.

      З метою формування у школярів ціннісного ставлення до України, прав та свобод людини, європейського вибору українців, виховання патріотизму та збереження історичної пам'яті у підростаючого покоління  в закладах освіти Жашківської громади проведено ряд заходів присвячених Дню Гідності та Свободи.

      Цікаво пройшла лекція за темою «Герої нашого краю – патріоти України, єдиної суверенної держави», «круглі стіли» для старшокласників -  «Причини початку Революції Гідності в Україні в листопаді 2013 року очима дітей».

      Учні 9-11 класу Жашківського ЗЗСО №5 провели літературно-мистецьку акцію «Майдан:ландшафти пам’яті» у Цетральній бібліотеці міста.

     Також були представлені книжкові виставки «Воїни світла» (Жашківський ЗЗСО №3 ім. І. Ляшенка), бібліотечні уроки «У їхніх серцях жила Україна», написання учнівських творів «Революція гідності: ми маємо пам'ятати» (Жашківський ЗЗСО №2).

     Були підготовлені тематичні уроки на тему  «Шануємо загиблих земляків в зоні АТО» (Скибинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів)

     У Жашківському ЗЗСО №4 учні переглянули відеофільми «Євромайдан: Революція Гідності. Повна хронологія», «Майдан. Начало. Beginning Maidan», а в Литвинівському ЗЗСО І-ІІ ступенів провели виховний захід «Революція Гідності освячена кров'ю».

Іванько А.В., методист відділу освіти



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано