A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

18 травня – 75 річниця депортації кримських татар. Україна пам'ятає!

Дата: 18.05.2019 08:13
Кількість переглядів: 119

      Депортація кримських татар розпочалася 18 травня 1944 року о 03.00 годині ранку й тривала до початку червня. Офіційною підставою для депортації стала таємно постанова Державного комітету оборони, в якій кримським татарам висувалися претензії у начебто масовій зраді та масовому колабораціонізмі за часів окупації Криму гітлерівськими військами.

     Без сумніву, тоді був здійснений акт гено- і етноциду, про що свідчать звинувачення цілого народу в державній зраді та застосування принципу колективної  відповідальності.

     За різними даними, з Криму було депортовано від 180 до 230 тисяч кримських татар.  

   З метою збереження історичної памяті, громадянського виховання рекомендуємо провести у закладах освіти іфнормаційні години, лекції, бібліотечні уроки, книжкові викладки, бесіди, тематичні уроки, перегляд фільму «Хайтарма» тощо тощо трагічних подій, повязаних із геноцидом кримськотатарського народу та інших національностей.

 Повідомляємо, що на допомогу педагогічним працівникам у проведенні тематичних заходів Міністкрством освіти і науки україни було надіслано закладам освіти від 1/9-237 №12.05.2016 року матеріали фотовиставки            «18 травня 1944року – трагічна дата в історії кримськотатарськогг народу. Боротьба за  повернення на Батьківщину. Інтеграція в демократичній Україні», розроблені громадською організацією «Кримьска родина».

https://mfa.gov.ua/ua/news-feeds/foreign-offices-news/47578-18-travnya-1944-roku--tragichna-data-v-istoriji-krimsykotatarsykogo-narodu

https://mfa.gov.ua/mediafiles/sites/edinburgh/files/72-____.pdf



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано