A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Семінар-тренінг «Інклюзивна освіта та особливості викладання англійської мови в інклюзивних класах»

Дата: 08.01.2019 08:42
Кількість переглядів: 124

       Сьогодні, 8 січня 2019 року на базі Жашківської спеціалізованої школи №1 відбувся семінар –практикум для вчителів іноземної мови з особливостей інклюзивної освіти в Україні, проведений вчителем англійської мови Білянівською Людмилою Анатоліївною та волонтером Корпусу Миру Alison Yаng.

      Оскільки, на початку грудня Американський Дім разом з Корпусом Миру та Міністерством Освіти та Науки провели дводенне навчання для викладачів іноземної мови та волонтерів «Teaching English to Young Learners and InclusiveEducation», серед яких і була Л.А. Білянівська та волонтер Alison Yang.  Головний спікер  Dr.Virginia Simmons – педагог з США, з більш ніж сорокарічним досвідом роботи в галузі освіти в різних країнах світу, зокрема, в Молдові та Україні.

      Присутні мали змогу отримати необхідну інформацію та практично застосувати її в подальшій педагогічній діяльності. Адже, згідно з вимогами Нової Української Школи діти з особливими потребами мають бути невід’ємною частиною навчально-виховного процесу та навчатися саме з однолітками. Кожна дитина є учасником освітнього процесу , проте мають бути враховані індивідуальні особливості.

    Як зазначили виступаючі, сучасні гаджети вже давно мають спеціальні базові налаштування для допомоги людям з обмежувальними можливостями. Саме такі методи, форми роботи практикували присутні на семінарі. Також було продемонстровано цікаві « Ice Breakers»(руханки), які є необхідним етапом при зміні видів діяльності на уроці. Головне – бажання працювати. Адже, робота в інклюзивному класі передбачає певні зміни в плануванні та проведенні уроків, враховуючи індивідуальні можливості дітей з особливими потребами.

     Тому, основне завдання інклюзивної освіти забезпечити ефективне навчання в інклюзивних класах, де є злагоджена робота школи , дитини та батьків.

       Робота в напрямку «Teaching English to Young Learners and Inclusive Education» матиме продовження з різноманітними формами та методами та використанням сучасних технологій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано