A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Бібліотека – відкритий публічний простір

Дата: 19.12.2019 09:22
Кількість переглядів: 120

      За концепцією НУШ, кожна школа матиме у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка стане ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій.

     В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки.

     Задля сприяння реалізації основних пріоритетів НУШ, зокрема, створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості, формування покоління, яке здатне вчитися упродовж всього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства бібліотекар Жашківського СПШ №1 – Бабенко Ольга Миколаївна та методист відділу освіти Іванько Ганна Василівна пройшли онлайн-навчання на освітній громадській платформі  «Відкритий Університет Майдану» (ВУМ) – «Бібліотека – відкритий публічний простір».

        По завершенню курсу, учасники отримали сертифікати.

     Курс орієнтований на працівників шкільних бібліотек, публічних бібліотечних систем,  які щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів.

Курс складається з 5-ти основних тем:

  1. Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.
  2. Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
  3. Бібліотека - доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
  4. Бібліотека - місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
  5. Бібліотека - адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.

Коротка інформаційна довідка

Громадська організація «Відкритий Університет Майдану» (ВУМ) — освітній проект та однойменна громадська організація в Українi. Бере початок з ініціативи, яка виникла під час подій на Майдані 2013 року. Cтворений, щоб сприяти формуванню якісного громадянського суспільства через освіту.

Громадська організація «Відкритий Університет Майдану» була зареєстрована восени 2014 року. Подальший розвиток громадської організації пов’язаний з публічними offline-лекціями, просвітницькими і навчальними програмами на ТБ, запуском проекту дистанційної online-освіти vumonlineua, програмами Школа свідомого громадянина. З 2014 року є парнером Британської ради в Україні по проектам Active Citizen та Pitching проектів.

У 2017 році ГО «Відкритий Університет Майдану» стала однією з співзасновників Асоціації активних громадян України.

Деталі за покликанням:

https://vumonline.ua/course/library-open-public-space/


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано