A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Висока оцінка роботи ДЮКФП

Дата: 23.04.2020 09:57
Кількість переглядів: 170

     Сьогодні позашкільна освіта дітей розглядається, як найважливіша складова освітнього простору. Вона соціально затребувана і вимагає постійної уваги і підтримки з боку суспільства і держави. Як освіта, органічно поєднує в собі виховання, навчання і розвиток особистості дитини. Позашкільна освіта виконує функції соціального захисту, посилюючи стартові можливості особистості дитини на шляху до професійної освіти.

 Основним показником роботи Жашківського ДЮКФП, директор Мазур Дмитро Володимирович), є участь в щорічному обласному огляді-конкурсі на кращий стан навчально-спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи в дитячо-юнацьких спортивних школах системи освіти Черкаської області.  В цьому конкурсі,  Жашківський ДЮКФП тримає лідерські позиції - не став винятком і 2020 рік. Відповідно до наказу №35 – ОД Черкаського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у номінації „Кращий дитячо-юнацький спортивний клуб фізичної підготовки“ у 2019 році І місце зайняв Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки. Це великий успіх нашого клубу, творчого та компетентного колективу тренерів-викладачів, директора Мазура Д.В., методиста Сорокіна С.А. при повній підтримці засновника Жашківської міської ради та відділу освіти.

  Колективом клубу, як в попередніх, так і 2019 – 2020  навчальному році, організовується робота з дітьми, юнацтвом на принципі добровільного вибору фізкультурно-спортивної діяльності для   забезпечення розвитку здібних вихованців в обраному виді спорту, створює необхідні, доступні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного  відпочинку і дозвілля дітей та молоді шкільного віку, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд району, області та держави.

Вітаємо з перемогою!

Короткі відомості про досягнення ДЮКФП за 2019 – 2020н.р. 

(сайт http://fizclub.zhashkiv-osvita.gov.ua/)

        В  дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки  працює 12 гуртків, 27 груп, які своєю роботою охоплюють 387 учнів. Вікова категорія вихованців- учні від 5-18 років.

        Основними напрямками діяльності ДЮКФП є: оздоровчий, фізкультурно-спортивний, туристсько-краєзнавчий, військово-патріотичний.

        В гуртках ДЮКФП задіяні діти шкіл м. Жашкова та сіл  ОТГ та району.

Гуртки проходять на базі ДЮКФП та шкіл №1,№2, №3, №4, №5, Скибинської ЗОШ  та Жашківського кінного заводу.

       Директор ДЮКФП   - Мазур Дмитро Володимирович, Майстер спорту  з пауерліфтінгу,  кандидат в майстри спорту з армреслінгу, гирьового спорту та перетягування канату, тренер з пауерліфтінгу та перетягування канату.             

Вихованці Дмитра Володимировича є неодноразовими призерами обласних та Всеукраїнських змагань з пауерліфтінгу, армрислінгу та перетягування канату.

      7 грудня 2019 року в м.Київ на базі Київського національного економічного університету відбувся Кубок України з перетягування канату в приміщенні. Цього разу Дмитро Володимирович виставляв лише чоловічу збірну команду.

За результатами змагань, господарі взяли І і ІІІ місця, а жашківчани посіли призову ІІ сходинку. Свою участь у кубку збірна Жашківської громади присвятила своєму земляку, спортсмену, що передчасно пішов із життя – Василю Сопінському.

      8 березня 2020 року відбувся відбувся Кубок України з перетягування канату

 « TUGofWAR fest!» .  Наша команда під керівництвом директора ДЮКФП Мазура Д.В. в заліку серед дівчат та чоловіків стала бронзовим призером змагань.

      Жашківчанин Ярослав Черниш нещодавно взяв участь у Чемпіонаті України з метань, що проходив у м.Бахмут Донецької області. Він зайняв друге місце серед дорослих та виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Ярослав Черниш – багаторазовий призер чемпіонатів України зі штовхання ядра та футболу серед паралімпійців. Перші кроки у спорті Ярослав зробив, будучи вихованцем керівника гуртка Мазура Дмитра Володимировича Жашківського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.

       Методист ДЮКФПСорокін Сергій Анатолійович, вчитель-методист, відмінник освіти, керівник туристичного клубу «Блудний Грунь» та клубу юних друзів прикордонників «Пошук», суддя другої категорії зі спортивного туризму.

За ініціативи Сорокіна С.А. 26 вересня 2019 року на базі Жашківської спеціалізованої школи №1 пройшли змагання з велосипедного туризму серед школярів Жашківської громади з велосипедного туризму до Всесвітнього Дня туризму.

     3 жовтня  2019 року команда «Блудний Грунь» Жашківського ДЮКФП приймала участь у обласних змаганнях з пішохідного туризму «Особиста смуга перешкод» у м. Черкаси. Згідно підсумкового протоколу на дистанції «Особиста смуга перешкод» в молодшій віковій групі наші вихованці Яненко Ілля та Яцула Денис посіли  ІІ місце і ІІІ місце на дистанції першого класу серед юнаків.

     13 грудня «Блудні груненята» святкували 26-у річницю створення турклубу. З цієї нагоди його незмінний керівник Сергій Сорокін, спільно із керівником туристичного гуртка ДЮКФП Оксаною Якобчук влаштували змагання з пішохідного туризму. Тридцять учасників – учні 2 – 8 класів –  виконували вправи різної складності. Кожен етап оцінювався окремою кількістю балів. Підтримати учасників змагань зібралися їхні рідні, друзі клубу, любителі мандрів та екстриму. У тренувальній залі витала особлива енергетика, адже кожного учасника змагань підбадьорювали, а на фініші – винагороджували за докладені зусилля міцними обіймами. Змагання увінчалися нагородженням переможців та призерів. А от родзинкою цього дня стало традиційне кусання калити. Для туристичного клубу це обов’язковий та особливий ритуал, адже заснувався «Блудний грунь» саме 13 грудня 1993 року –  на Андрія.

      Відповідно наказу №14 від 20.01.2020 року Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, Сорокін С.А. та туристичний клуб «Блудний Грунь» нагороджені грамотами за ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнських змагань зі спортивних туристичних походів ( клас пішохідних походів: походи І-ї категорії складності).

 

      Гурток «Панкратіон» - керівник гуртка Москаленко Сергій Васильович, Майстер спорту міжнародного класу з карате. Вихованці Сергія Васильовича входять в збірну України з панкратіону і є призерами Міжнародних змагань з панкратіону та хортингу

       14-15 грудня 2019 року в м. Київ пройшла відкрита традиційна першість ДЮСШ «Дарниця» новорічний турнір «SGC X” серед 2012-2013, 2010-2011, 2008-2009, 2006-2007, 2004-2005, 2002-2003 р.н. серед панкратіону за підтримки Федерації панкратіону та грепплінгу м. Київ. Цей турнір ювілейний 10-й, адже проводиться з 2009 року. На турнірі були присутні команди, які представляли міста Київ, Жашків, Фастів та Ірпінь. Команда гуртка «Панкратіон» ДЮКФП «Жашківські вовки» дуже вдало виступила на турнірі:
Смотрич Олексій, Остапчук Назар, Курко Савелій посіли треті місця в своїх вікових та вагових категоріях. Марчук Максим, Солонько Роман посіли другі місця. Нормуратова Артем, Хрущов Артем вибороли перші місця.

     9 лютого пройшов Чемпіонат Києва із гремплінгу, в якому успішно взяв участь вихованець Сергія Васильовича Москаленка Олег Полотняк, ставши срібним призером змагань. Це вперше Олег взяв участь у змаганнях у цій віковій категорії.

      17.02.2020 року в с. Охматів відбувся відкритий турнір з боксу. На турнірі приймали участь боксери з м. Біла Церква, смт. Ставище та м. Жашків. В цьому турнірі приймали участь юні боксери ДЮКФП Жашківської міської ради (керівник гуртка – Москаленко Сергій Васильович), які виступили з такими результатами: Цимбал Артем - 1 місце, Шашков Дмитро - 2 місце, Вершкова Варвара - 1 місце, Курамбаєв Кемран - 2 місце, Солонько Роман - 1 місце, Поліщук Дмитро- 2 місце,  Прокопенко Олександра - 2 місце.

       1.03.2020 року, в місті Київ відбувався Чемпіонат з панкратіону та греплінгу серед молоді всіх вікових груп, Де приймала участь команда жашківського ДЮКФП "Жашківські вовки". Команда зайняла 3 командне місце з панкратіону.
Особисті результати:3-ті місця: Кушнір Денис (2006-05р
.н.),
Коберник Ярослав (2006-05). 2-гі місця: Нормуратов Артем (2010-09р.н.), Репецький Максим (2006-05р.н),  Хрущов Артем – (2008-07р.н.) розділ греплінг 1-ші місця: Кравченко Стас  (2007-08р.н.) розділ греплінг, Хрущов Артем (2008-07р.н.), Іванов Ілля (2003-04р.н.),  Мекеда Артем (2003-2004р.н), Полотняк Олександр (2002-01р.н.).

       Всі спортсмени які виступали на змаганнях, але не зайняли призових місць, внесли вагомий внесок для отримання кубку за 3 командне місце. Показали характер та волю до перемоги.

Гурток «Дзюдо» - керівник гуртка Русін Володимир Миколайович, кандидат в майстри спорту з дзюдо та самбо. Його вихованці є неодноразовими призерами обласних та Всеукраїнських змагань з дзюдо.

       Вихованці гуртка «Дзюдо» ДЮКФП , ( керівник гуртка – Русін В.М.), прийняли участь у  Міжнародному турнірі з дзюдо, який відбудбувся  30  листопада 2019 року  за адресою: Литовська республіка, м.Шауляй, вул. Вільняус, 297, спортивний зал Шаулявсьської гімназії .

      Наші вихованці достойно  виступили у турнірі та в важкій боротьбі вибороли такі місця:

2 місце - Гричина Вадим та Черниш Максим;

3 місце - Байрак Владислав  та Маринчук Віталій

5 місце - Савіцький Дмитро та Тихоненко Андрій

   20 грудня 2019 року у м. Черкаси  проходив  Всеукраїнський турнір та відкритий Чемпіонат м. Черкаси  з дзюдо серед юнаків 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н. та дівчат 2005-2006 р.н. , 2007-2008 р.н. та 2009-2010 р.н., присвячений 76 річниці визволення міста від нацистських окупантів. В змаганнях приймало участь більш як 300 учасників, серед них і вихованці гуртка «Дзюдо» Володимира Миколайовича Русіна. Вихованці ДЮКФП гідно виступили на  змаганнях: Грабенко Максим та Волинець Юліана посіли 2 місце в своїй віковій групі, а Байрак  Владислав та Бердес Ростислав – 3 місце.

   25 січня 2020 року  у м. Талін відбувся «5-й Міжнародний меморіал Володимира Клинкова з дзюдо». На змаганнях були присутні команди Фінляндії, Естонії, Латвії, Росії та 4 команди з України: Одеса, Луцьк, Корсунь-Шевченківський та Жашків. Нашу команду представляли 10 вихованців гуртка «Дзюдо» дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки Жашківської міської ради. Наші юні земляки успішно виступили на змаганнях. Друге місце посіли Бердес Ростислав та Савіцький Дмитро. Третє місце вибороли Байрак Владислав, Грабенко Максим, Черниш Максим та Вахник Артем.

   Тренер команди виборов третє місце серед ветеранів ( 50-54 роки) до 90 кг.

   З 29.02. по 1.03. 2020 року  в м. Вінниця проходив турнір з дзюдо «Відкритий Весняний  Кубок РАТІБОРУ», в якому приймали участь 13 команд з різних областей України. Представниками Жашкова були вихованці гуртка «Дзюдо» дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки які показали такі результати:

Грабенко Станіслав – 1 місце;

Волинець Юліана – 2 місце;

Грабенко Максим – 2 місце;

Гричина Вадим – 2 місце;

Черниш Максим – 2 місце;

Байрак Владислав – 3 місце.

      Гурток «Кінний спорт» - керівник гуртка Кузнєцова Євгенія Анатоліївна, Майстер спорту з кінного спорту. Вихованці Євгенії Анатоліївни входять в збірну команду України з кінного спорту та є неодноразовими призерами Всеукраїнських та Міжнародних змагань.

      Юлія Криворучко, вихованка гуртка «Кінний спорт»ДЮКФП , (керівник- Кузнєцова Є.А.), стала переможцем  Етапу Кубку Світу з конкуру в категорії «Юніори», який проходив з 13 по15 вересня 2019 року в Харькові.

 

      Гурток «Шахи» - керівник гуртка Дробот Сергій Петрович, перший спортивний розряд.

     4 січня на базі ДЮКФП та СПШ №1 відбувся шаховий турнір пам’яті І.М. Павлюка. Вихованці гуртка шахи взяли участь в турнірі та показали високі досягнення. Так вихованці гуртка  Дробот Кіра (учениця 7-Б класу), Майданюк Ігор (учень 8-Б класу) та Паламарчук Максим (учень 9-А класу) увійшли в десятку кращих в дорослому турнірі. Дробот Кіра зайняла почесне 5 місце.
Серед дітей вихованці поділили наступні призові місця:
Дівчата: І місце-Дробот Кіра;  ІІ місце — Завертана Анастасія; ІІІ місце — Вершкова Варвара. Хлопці: І місце — Майданюк Ігор; ІІ місце — Паламарчук Максим; ІІІ місце — Вершков Єгор; IV місце — Поперечний Роман; V місце — Вершков Кузьма.

    25-26 січня 2020 р. вихованці шахового гуртка ДЮКФП взяли участь у кваліфікаційному шаховому турнірі з нормою  ІІІ, ІІ , І розрядів в м. Біла Церква.

За результатами турніру вихованці вибороли наступні результати:

Дробот Кіра — виборола 3 місце в турнірі з нормою І розряду та виконала І розряд. Поперецний Роман — виборов 5 місце в турнірі з нормою ІІ розряду та виконав ІІІ розряд. Бурлуцький Максим — виборов ІІІ місце в турнірі з нормою ІІІ розряду.

   З вересня 2019 року на базі ДЮКФП запрацював гурток «Лікувальна гімнастика» , керівник гуртка Лазаренко Ірина Володимирівна, який охоплює 2 групи по 6 вихованців інклюзивного навчання.

Наказ підсумки огляду https://rada.info/upload/users_files/41779881/60510f761422fc5ef2d3a3f767cceede.pdf

Таблиця підсумків https://rada.info/upload/users_files/41779881/7072e66ee1126d753b54a71ae535b795.pdf

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано