A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Тематичний тиждень казки в ЗДО

Дата: 12.05.2020 10:07
Кількість переглядів: 625

     Виховна сила казок відома людям з давніх часів, багато казок передавалися з вуст у вуста від бабусі до онуків, від батьків до дітей і давно отримали статус народних. Слухаючи казку, діти вчяться відрізняти правильні вчинки від неправильних, добрих персонажів від злих, бачити негативні наслідки поганої поведінки.

     З 02. 05. по 07.05.2020 року. педагогами ЗДО №1 «Малятко» було організовано та проведено тематичний тиждень: «Театр в гості завітав» з цікавими різноманітними театралізованими виставами. Вихователі використовували казку, як засіб виховання і вид мистецтва, до якого залучали дітей та їх батьків. Протягом тижня були проведені вистави на основі авторських та народних казок. Мета яких - розширювати кругозір вихованців, розвивати уяву та творчі здібності дітей.

     Савчук Е.Г. представила увазі дітей сюжетну  з музичним супроводом українську народну казку «Курочка ряба».   Кожен малюк мав змогу самовиразитися, фантазувати,  імпровізувати та показати весь арсенал своїх творчих музично –ритмічних рухів

    Вихователь старшої групи № 1, Кацалап І.В. проявила своїхудожньотворчі здібності під час розповідання  казки «Нові пригоди півника» за допомогою геометричних фігур.

     Вихователь старшої групи №2   Нікішова Л.М., розкриваючи сюжет казки «Сонечко і хмаринка», використала театр на фланелеграфі та геометричні фігури. З радістю виконувала взяті на себе ролі персонажів. Діти вчилися доброзичливості, чуйності.

     З пальчиковим театром до дітей завітала вихователь середньої групи, Черниш О.В. обіграла казку «Ріпка». Дошкільнята усвідомили що разом з друзями можна все зробити.

     За допомогою настільного театру, вихователь Підгаєцька Н.М. обіграла казку  «Теремок». Виховувала в дітей почуття дружби та гостинності.

     Вихователь молодшої групи № 1 Мельник Л.М. радо вітала своїх вихованців розповідаючи казку «Ріпка» за допомогою магнітного театру. Інтонаційно передавала мову персонажів. Через казку виховувала в дітей працьовитість

     Вихователь молодшої групи № 2 Дубик В.В. представила до уваги малюків ляльковий театр обіграла  казку «Марійка та ведмідь» Дошкільнята усвідомили, що неслухняність завжди призводить до негативних наслідків.

     Вихователь молодшої групи №2  Кубарська Л.М. завітала до малюків з казкою «Колобок»  використовуючи настільний театр Через казку виховували в дітей слухняність.
     Не залишилися поза увагою і найменші вихованці закладу. Вихователь ясельної групи Павлюк Л. П.,показала ляльковий театр за українською народною казкою «Курочка ряба». Діти отримали позитивні емоції.    


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано