A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика "Слово про педагога". Якщо вчитель поєднує в собі любов до справи і учнів, він - досконалий учитель.

Дата: 17.05.2021 10:26
Кількість переглядів: 101

     Цими словами можна яскраво охарактеризувати учителя-логопеда Жашківської спеціалізованої школи № 1 з поглибленим вивченням окремих предметів Колодій Наталію Вікторівну.

     Наталія Вікторівна - сучасний учитель-логопед,  інтелігентна і різнобічно розвинена людина. І хоч вона досить молодий педагог, яка уже на фінішній прямій в отриманні диплому про фахову освіту,  але наскільки вдосконало та відповідально навчається, що свої знання та вміння, досвід  ефективно презентує колегам, студентам.

     Так, цьогоріч її робота  із теми «Лепетунчик – говорунчик» була відзначена дипломом Управління освіти та науки Черкаської ОДА та  зайняла  ІІ місце у конкурсі на кращий електронний  освітній  ресурс.  Дидактичний матеріал для корекційних занять, запропонований учителям-логопедам, сприяє розкриттю широкого спектру здібностей  молодших школярів із особливостями розвитку, а використання методів і прийомів сучасних технологій, спрямованих на мовленнєвий розвиток, об’єднує фактори впливу на дитину з порушеннями розвитку в процесі вербальної та невербальної взаємодії.

    Кожна із методик,  запропонованих Наталією Вікторівною, впливає комплексно на різні види відчуттів, що створює у дітей бажання формувати чітку звуковимову. Учитель-логопед бере активну участь у роботі методичного об'єднання вчителів-логопедів. Ділиться досвідом своєї роботи, проводить відкриті заняття, виступає з доповідями. Результативності досягає завдяки систематичній, цілеспрямованій праці.

     Зокрема, 25 березня 2021 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Спеціальна та інклюзивна освіта: теорія, методика, практика», присвячена розв’язанню актуальних проблем спеціальної та інклюзивної освіти в Україні. Наталія Вікторівна теж стала її учасником та виступила з доповіддю «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНА КІМНАТА – ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ».

    Н.В.Колодій володіє багатим наочним та роздатковим матеріалом, що надає її роботі з дітьми зацікавленості, невимушеності, доступності, змістовності. Постійно розробляє та вдосконалює дидактичний матеріал. Велику увагу приділяє пропаганді логопедичних знань, при потребі надає консультації батькам.

Гричина А.М., заступник директора з виховної роботи



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано