A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика "Слово про педагога". Важливо не те як багато ми даємо, а як багато любові ми в це вкладаємо.

Дата: 05.05.2021 10:33
Кількість переглядів: 123

Важливо не те як багато ми даємо,

а як багато любові ми в це вкладаємо.

     Є на світі такі щасливі професії, які викликають у оточуючих людей певний захват. Медсестра уособлює милосердя, перша вчителька – найсвітліший спогад, а вихователька дитячого саду – доброту і увагу, якесь незрозуміле щастя в другу маму. Як писав великий педагог К. Ушинський «Якщо ви вдало виберете працю і вкладете в неї всю свою душу, то щастя саме відшукає вас”. Так, саме щастя, насолода від обраної професії!  Впродовж 35 років працює вихователем в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) «Золотий ключик» №6 комбінованого типу Жашківської міської ради Черкаської області Мокрицька Валентина Валентинівна чуйна, щира, доброзичлива людина,  справжня мама для діток. Її робота з вихованцями дає можливість проявити в собі все саме хороше, що в ній закладено: і душевні якості і здібності. Вихователь завжди створює сприятливий клімат у групі де працює з дітьми, батьками та колективі, на основі емпатії, толерантності, володіє культурою спілкування, дотримується принципів педагогічної етики.   Валентина Валентинівна вважає, що кожній дитині потрібна любов, розуміння його індивідуальності. Адже тільки в любові відкривається неповторність кожної дитини, розкривається її образ.

     З величезним інтересом педагог постійно вивчає нові технології в сфері освіти, цікавиться сучасними прийомами виховання, все нове для неї цікаве, це допомагає запалити іскру інтересу в очах своїх вихованців до пізнання, творчості, усвідомлення радості спілкування. Методичний посібник «Вундеркінд з пелюшок» з використанням методики раннього розвитку  Глена Домана розроблений вихователем, апробований колегами та занесений до передового педагогічного досвіду Черкаського ОІПОПП, а вихователь визнана лауреатом ХХІ обласної виставки «Освіта Черкащини - 2016».

     Цікавим сучасним напрацюванням досягнень Валентини Валентинівни став посібник «LEGO –не тільки цікава іграшка» - логіко-математичний розвиток дітей раннього дошкільного віку з використанням конструктора LEGO. У посібнику представлені конспекти занять, підбірка дидактичних ігор та вправ, фізкультхвилинок та пальчикових гімнастик з використанням конструктора LEGO, які сприяють розвитку логіко-математичних здібностей дітей раннього дошкільного віку. Використання конструктора під час занять та ігор дає дітям змогу вчитися аналізувати, планувати, порівнювати, наслідувати, розвивати логічне мислення, уяву, пам'ять. За розробку вебсайту із теми «LEGO – не тільки цікава іграшка» вихователь нагороджена Сертифікатом  Управління освіти за зайняте ІІІ місце у конкурсі на кращий електронний освітній ресурс  «Інноваційний пошук освітян Черкащини – 2021».

     Мокрицька В. В. в ЗДО №6 являється членом творчої групи з вивчення проблеми шляхів впровадження  «STREAM – освіта для дошкільнят» та  працює над темою «Логіко-математичний розвиток дітей дошкільного віку з використанням кубиків Лего»,  що дозволяє за більш короткий час досягти стійких позитивних результатів у навчанні та вихованні малюків.  Заслуговує на увагу і те, що багато років поспіль Валентина Валентинівна має звання «вихователь-методист», являється головою профсоюзного комітету закладу та займається інтересами і проблемами колективу.  Це порядна, доброзичлива, завжди усміхнена, енергійна людина в роботі. ЇЇ поважають батьки та колеги, а вихованці почуваються захищеними, найріднішими, люблячими.       Приходить велика радість і гордість, що в нашому колективі є такий вихователь для якого професія, це не просто стан душі, а спосіб життя. Хочеться побажати,  щоб у житті  Валентини Валентинівни ще багато було таких перемог, а кожен день дарував вірний стимул і високе прагнення до успіхів.

 

Вихователь-методист А. М. Кравчук

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано