A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Програми та сайти з необхідними інструментами для вчителів

Дата: 16.09.2019 10:36
Кількість переглядів: 333

       Чесно кажучи, досліджуючи ці програми, ми реально під враженням, які можливості дають сучасні інструменти вчителям. Звичайно, потрібен певний час на вибір з великого різноманіття того, що варте уваги, тому користуйтеся готовими підбірками. Повірте, витрачені зусилля на освоєння програми варті того — готувати інтерактивні вправи можна досить просто, налаштувати відправку завдань школярам і отримання опрацьованих програмою результатів. Крім того, є чимало готових ігор чи модулів від учителів з різних куточків світу або вікторини, де можна змагатися з учнями різних шкіл.

 

LearningApps.org

Наповнення: готові навчальні вправи та інструменти для створення тестів, завдань

Сервіс з навчальними інтерактивними модулями та можливістю створювати власні вправи з різних предметів. Після реєстрації на сайті можна користуватись навчальним наповненням, створювати тести і відправляти учням посилання.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: безкоштовна
Предмети: шкільна програма
Мови: понад 20, включно з українською
Сайт: https://learningapps.org/

      

Вчитель створює в своєму обліковому записі папки класів з обліковими записами учнів і має можливість поділитися вправами та отримувати зворотню відповідь.

Quizlet

Наповнення: модулі з різних тем та інструменти для створення власних матеріалів

Дуже зручний ресурс для вивчення іноземних мов та платформа для пошуку готових навчальних модулів і створення власних курсів. У програмі є різні ігри для вивчення слів, термінів: підібрати слово до картинки чи пояснення, потренувати написання слова та вимову, пройти тести для самоперевірки.

Обладнання: комп'ютер, смартфони
Вартість: 19,99 $ підписка на рік, є безкоштовна версія
Предмети: шкільні предмети, вивчення мов
Мови: англійська, російська, польська
Сайт: https://quizlet.com/
Завантажити: App StoreGoogle Play
Навчальні вебінари для вчителів: зайти сюди

       

Щоб створювати модулі, необхідно зареєструватися та створити обліковий запис. Навчальні матеріали можна наповнювати текстом, аудіо, створювати модулі з діаграмами або додавати зображення (користувачі з безкоштовними обліковими записами можуть використовувати зображення з наявної галереї, а користувачі з платними акаунтами ще мають можливість завантажувати свої фото).
Готовий навчальний матеріал можна надсилати учням онлайн або роздрукувати картки з зображеннями і використовувати на уроках.

KAHOOT!

Наповнення: готові навчальні ігри та інструменти для їхнього створення та поширення

Навчальна платформа з вправами-іграми та можливістю створення змагань між учнями. Гру можна створити на комп'ютері чи в додатку і відправити посилання учням. Є можливість підключатися та грати в режимі реального часу з іншими гравцями у 180+ країнах світу.

Обладнання: комп'ютер, смартфони
Вартість: безкоштовна
Предмети: різна тематика
Мова: англійська
Сайт: https://kahoot.com/mobile-app/
Завантажити: App StoreGoogle Play
Фейсбук: Kahoot

      

На проходження онлайн-вправи гравці мають певний час загалом та на коже запитання зокрема. Вчитель має можливість отримати звіт про те, як учні пройшли завдання. Пошук навчальних матеріалів відбувається за тематикою. Вчитель чи учень може сформувати в своєму обліковому записі перелік вправ, які йому підходять.

Онлайн конструктор опитувань та тестів

Наповнення: конструктор тестів, опитувань, кросвордів, ігор та комплексних завдань та сотні готових матеріалів

Платформа з готовими завданнями та конструкторами для їх створення. Дуже зручний для проведення і створення інтерактивних уроків з української мови та будь-якого предмету.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: безкоштовно
Предмети: шкільна програма
Мови: українська, білоруська, англійська, російська
Сайт: https://onlinetestpad.com/ua

   

Кожна категорія має різні підкатегорії, наприклад, серед кросвордів тут є класичні, сканворди, кольорові японські, судоку, філворди. Найпростіший спосіб поділитися готовим завданням — відправити лінк на пошту.
Вчитель має доступ до перегляду кожного результату, статистики відповідей і набраних балів з кожного запитання, статистики кожного результату. У вигляді таблички подають всі результати, реєстраційні параметри, відповіді на всі питання, які можна зберігати в Excel. Єдиним і вагомим недоліком може бути велика кількість рекламних оголошень, тому найкраще блокувати рекламу в браузері.

Майстер-тест

Наповнення: інструменти для створення тестів та їх обліку

Сервіс зі створення тестів та проведення онлайн тестування. У вчителя є можливість створення тестів кількох видів з текстовим наповненням, відправка завдань учням та отримання звітності із зазначенням статусу проходження, набраних балів та оцінки.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: безкоштовно
Предмети: від середніх класів і вище
Мови: українська, англійська, російська
Сайтhttp://master-test.net/

    

Зручно для формування нетермінових завдань чи власних тестів. У плані перевірки завдань, автоматизація значно скорочує час вчителя, який можна витрачати більш ефективно.

Triventy

Наповнення: навчально-ігрові вікторини та інструменти для їхнього створення

Ігрова навчальна платформа, на якій можна записати вікторину або відкрити готову з бібліотеки і провести в класі. Вікторину можна відкрити на великому екрані, наприклад, як презентацію. Учні будуть бачити на екрані коротке посилання (наприклад, 'triv.in/123'), за яким можна долучитися до вікторини з будь-якого пристрою, на якому є браузер та інтернет. Результати всіх учасників виводяться на великий екран.

Обладнання: інтернет, комп'ютер, планшети, смартфони
Вартість: освітня версія безкоштовна
Предмети: шкільна програма
Мови: англійська, українська та понад 30 мов в інструментах
Сайт: http://www.triventy.com/
Фейсбук: Triventy

   

При реєстрації необхідно вказати свій навчальний заклад. Якщо ви створюєте публічну вікторину, інші користувачі сервісу можуть її проходити.

Тренажер з правопису української мови

Наповнення: вправи з фонетики, правопису, лексики, морфології, синтаксису і пунктуації

Сайт із завданнями, відповідями та інтерактивними тестами онлайн. Готові вправи з різних розділів. Підготовка до ЗНО. Матеріал дуже зручно структурований та постійно оновлюється новими завданнями.

Обладнання: комп'ютер, інтернет
Вартість: безкоштовно
Предмети: українська мова
Мова: українська
Сайтhttp://webpen.com.ua/
Фейсбук: Тренажер правопису української мови, інтерактивні вправи онлайн

   

Підходить для роботи з групою в класі та самостійного навчання школярів. Є підказки та миттєва перевірка відповіді на правильність.

Picmonic

Наповнення: відео з завданнями та детальними поясненнями, тексти, схеми

Платформа для освіти медиків, може бути для старшокласників, які захоплюються медициною. Необхідний хороший рівень володіння англійською мовою.

Обладнання: комп'ютер, інтернет
Вартість: є безкоштовна версія
Предмети: біологія, психологія, анатомія, медицина
Мова: англійська
Сайт: https://www.picmonic.com/

     

Безкоштовна версія з рекламою та обмеженим доступом до матеріалу, але доволі цікавий ресурс, теми та пояснення, хороша візуалізація.

Weebly for education

Наповнення: інструменти для створення сайту класу, поширення онлайн-завдань та формування шкільної спільноти

Платформа для створення сайту і блогу. У вчителя є можливість керувати обліковими записами учнів, приймати онлайн домашні завдання та долучати дітей до створення цікавого контенту на сайт.

Обладнання: комп'ютер, інтернет
Вартість: безкоштовно
Предмети: робота з класом
Мова: англійська
Сайтhttps://education.weebly.com/

  

Тут школярі разом з учителем зможуть отримати навички створення сайтів.

Edublogs

Наповнення: інструменти для створення сайту, ведення аналітики

Платформа для створення і запуску сайтів WordPress, можливість навчитися робити свій бренд, зберігати повний контроль над конфіденційністю, користувачами та наповненням сайту.

Обладнання: комп'ютер, інтернет
Вартість: безкоштовно
Предмети: створення та наповнення блогу
Мова: англійська
Сайт: https://edublogs.org/

 

mozaBook

Наповнення: інструменти для створення презентацій, зошитів з відео, аудіо

Програма, в якій вчитель може створювати авторський контент і користуватися величезною базою готового матеріалу: понад 1176 3D презентацій, 1162 відео, 5303 фото, 120 інструментів.

У зошити та інтерактивні книги можна додавати потрібні 3D-відео, фото, тести чи завдання і ділитись зі своїми колегами в межах програми. За 2 години базового навчання учитель встигає ознайомитись з програмою, самостійне закріплення навичок у користуванні — індивідуальне.

Обладнання: комп'ютер з OC Windows, інтерактивна панель, інтерактивна дошка, планшети
Вартість: безкоштовна 30-ти денна DEMO версія, платні ліцензії: https://edpro.com.ua/price
Предмети: усі предмети шкільної програми
Мови: є українська та багатомовна версія програми
Сайт: https://www.mozaweb.com/uk/portal.php?cmd=promo&page=forschools
Завантажити: App Store; Google Play; для Windows
Навчальні 3D моделі: App Store; Google Play для Windows
Навчальні вебінари для вчителів: https://edublogs.org/

              

В цій програмі учитель може створити віртуальний клас і приєднати учнів. Комп'ютер вчителя та планшети учнів підключають до однієї мережі wi-fi. Вчителі завжди можуть бачити, хто з учнів підключився до класної роботи, а також отримувати знімки екранів усіх в класі, щоб спостерігати за виконанням завдань.

Учителі можуть відправляти відразу ж на мобільні пристрої школярів сторінки підручників, також ілюстрації, домашні завдання, відео, інтерактивні листи завдань. З свого комп'ютера педагог зможе відстежувати і перевіряти результати учнів. Система повідомляє учнів про нові домашні завдання, які можна виконати і повернути вчителеві.

Сподіваємося, ця підбірка стане в нагоді вчителям для підготовки цікавих уроків, полегшення перевірки домашніх завдань і освоєння сучасних технологій та програм.
Читати попередній матеріал рубрики #EdProрекомендуєОсвітні програми з використанням віртуальної реальності (VR)

За матеріалами сайту  https://edpro.ua/blog/navchalni-programy-dlja-interaktyvnogo-napovnennja-urokiv?fbclid=IwAR0VjirN_ygaKRWjkMgTgjgmd6vGXaJwm3w1Phm-0veGDGhKsvCC3r6KI-I


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано