A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика "Слово про педагога". Завжди пізнавати світ і себе, навчати цьому інших.

Дата: 05.05.2021 10:39
Кількість переглядів: 156

     Професія вихователь — це можливість постійно перебувати у світі дитинства, в світі казки і фантазії. Особливо усвідомлюється значущість професії вихователя, коли бачиш розкриті назустріч очі дітей; очі, що жадібно ловлять кожне слово вихователя, погляд і жест. Таким люблячим, творчим, креативним педагогом в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) «Золотий ключик» №6 комбінованого типу Жашківської міської ради Черкаської області є вихователь Барановська Людмила Олексіївна. Вона проявляє високий рівень ініціативи, творчості, володіє теорією дошкільної педагогіки та психології. Досягає вагомої результативності у педагогічній діяльності.

     Людмила Олексіївна володіє широким спектром стратегій навчання та виховання, застосовує нестандартні форми організації з дітьми, використовує ІКТ, записує мультимедійні відео та презентації, в яких висвітлює мету роботи над проблемною темою, завдання, ефективні форми роботи з дітьми, батьками. В роботі керується особистісно-орієнтованою моделлю навчання та виховання, задовольняє особистісні потреби кожної дитини, створює оптимальні умови відповідно нахилів та інтересів дошкільників. Самостійно моделює різні види занять, передбачаючи результати своєї роботи.

     Збірка «Цікаве про Україну та традиції рідного краю» ввібрала справжній скарб навчального матеріалу з національно-патріотичного виховання для дошкільників. Зміст дуже різноманітний та насичений: «Правила українського вихованця»; «Державні та народні символи України»; «Виховання у дитини поваги до інших людей»; «Природні синоптики: комахи, птахи, тварини та рослини. Народні прикмети»; «Прислів’я, приказки та народні прикмети про пори року»; «Українські традиційні страви»; «Народні ігри граємо – звичаї зберігаємо»; «Українські дитячі забавлянки, лічилки, скоромовки, народні пісні», а також збірка віршів «Я люблю Україну» для дошкільнят та серія конспектів занять «Ми діти твої, Україно!» з патріотичного виховання для всіх вікових дошкільних груп.

     Цифровий ресурс «Збережемо майбутнє разом» - формування у дошкільників уяви про дії та поведінку  орієнтованих на сталий розвиток в екологічній, економічній та соціальній сфері повсякденного життя»  містить конспекти інтегрованих тематичних занять для дітей 5-го року життя з пріоритетом сталого розвитку. Зміст занять передбачають опанування трьох основних тем: «Спілкування», «Ресурси», «Природа наш друг». Вибір тем орієнтований на три сфери сталого розвитку: соціальну, економічну, екологічну. Робота вихователя в напрямку сталого розвитку сприяє допомогти дітям усвідомити певну інформацію щодо соціального, економічного та екологічного значення певних дій, які діти мають засвоїти, зрозуміти, чому необхідно діяти саме так.

    З  Барановською Л. О. легко працювати, вона завжди креативна, творча, має багато ідей. Працює з новітніми методиками, вміє зацікавити та заохотити не тільки дітей, а й колег. Педагог являється членом творчої групи в ЗДО №6 з вивчення проблеми сталого розвитку. Вихователь постійно узагальнює і поширює власний педагогічний досвід, ділиться напрацюваннями та  новинками з колегами.   

    За свою добросовісну працю має нагороди відділу освіти – грамоти.  Присвоєно звання «вихователь-методист», а також  за кращий вебсайт із теми «Формування у дошкільників уяви про дії та поведінку орієнтованих на сталий розвиток, в екологічній, економічній та соціальній сферах повсякденного життя» нагороджена Дипломом  Управління освіти за зайняте ІІ місце у конкурсі на кращий електронний освітній ресурс 2021р.

    Наш колектив пишається, що має такого чудового вихователя. Хай наполегливість і воля приводять  Людмилу Олексіївну до нових перемог.

Вихователь-методист А. М. Кравчук



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано