A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

День матері

Дата: 10.05.2019 10:58
Кількість переглядів: 160

      День матері в Україні в 2019 році відзначають у неділю 12 травня. Указом Президента України від 10 травня 1999 року в Україні день матері святкують у другу неділю травня.

     В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері офіційно святкують лише кілька десятків років, вшановують матір в нашій країні набагато довше.

     Але насправді, українці цей день святкували і раніше. Споконвіку Свято матері у другу неділю травня люди відзначали, як день Божої Матері, Матері Землі та Матері земної. “Ой, я маю три матері, та всі три хорошії Три матері, три квіточки, як три красні рожі, Перша мати — Непорочная, як лілея біла, Із Дитятком — Немовлятком, Пречистая Діва. Друга мати — це найкраща на світі країна. Земля наша, наша славна Ненька-Україна. Третя мати — що ж про неї гарного сказати? Це ласкава, люба, мила, рідна моя мати. Ой, маю я три матері, та всі три хороші. Три матері, як три квітки, як три красні рожі.” (Народна пісня.)

    До речі, варто також відзначити, що дане свято ще в часи Київської Русі і козаків теж відзначався, але як релігійний – місяць пречистої Діви Марії. Воно й не дивно, адже мама дає життя, продовжує наш рід. Звичайно, матерів треба поважати і любити, а також дякувати їм за безсонні ночі і нерви, які вони витрачають на своїх дітей.

     День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Той, хто дав життя і віддав вам і вашим сестрам або братам всі свої сили, передав знання і досвід. Не забудьте відвідати маму. Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми. У цей день українці йдуть в гості до матері, вітають їх і нагадують, якими важливими вони є в їхньому житті. Мама завжди самовіддано любить своїх дітей, незважаючи ні на що, і завжди рада нашим перемогам і щиро співчуває невдачам. Якщо в День матері ви не можете прийти до мами, то обов'язково треба подзвонити їй і сказати теплі слова і нагадати про те, як сильно ви її любите.

     Адже мама – найдорожча людина в нашому житті!

Методична служба

Сценарії до Дня матері

 https://www.schoollife.org.ua/category/fajly/stsenariji/stsenariji-do-dnya-materi/ 

https://vseosvita.ua/library/scenarij-svata-do-dna-materi-najkrase-v-sviti-slovo-mama-13832.html

https://naurok.com.ua/scenariy-svyata-den-materi-29314.html

http://klasnaocinka.com.ua/uk/article/stsenarii-do-dnya-materi-2.html



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано