A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Самчиківський розпис — традиція, яку треба зберегти

Дата: 12.02.2019 11:48
Кількість переглядів: 152

     Барвистий, розкішний, зі своїм характером і стилем. Самчиківський розпис для багатьох ще лишається невідомим. 

      Сьогодні відроджений самчиківський розпис, безумовно, є перлиною українського декоративного розпису. Він нагадує загадкове, закодоване письмо, в якому у символічній формі міститься народне уявлення про всесвіт, людину та її місце в ньому.

     12.02.2019 року на базі студії образотворчого мистецтва БДЮТ Жашківської міської ради, відбулося засідання м/о вчителів образотворчого мистецтва під  керівництвом  Крамаренка Т.В.

В роботі засідання взяли участь вчителі образотворчого мистецтва закладів освіти громади, методист відділу освіти Мусієнко А.П.

Учасники засідання ознайомились з творчими напрацюваннями майстрів Самчиківського народного розпису. Взяли участь у майстер-класі, на якому отримали унікальні навички володіння особливими техніками, які обов'язково використовуватимуть у своїй роботі та передаватимуть своїм учням. Познайомилися з творчістю народної майстрині  Ганни Собачко-Шостак. Художницею яскравого індивідуального самовияву, яка віртуозно володіла лінією, ритмом, кольором. Образи її композицій співзвучні сьогоденню й водночас пов’язані із прадавніми пластами народної культури.

Засідання пройшло в теплій, дружній атмосфері співпраці та взаємодії.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано