A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Проект «Медовий коржик для Миколая»

Дата: 20.12.2021 12:32
Кількість переглядів: 141

Цикл обрядових українських свят.

#МедовийКоржикдляМиколая_ДошкільникиЖашківськаТГ

 

                Є один ранок на рік, який починається незвично! У ньому дуже багато чудес та радості! Здогадалися?! Так! Це ранок 19-го грудня, День Святого Миколая, який починається з пошуку подарунків під подушкою. У цей день — це не тільки подаруночки під подушкою, а ще й гарні народні традиції. Одна з них — випікання запашних медових коржиків. Смачні коржики з медом, так звані «миколайчики», печуть не тільки у вигляді святого Миколая, хоча саме на це натякає їхня назва. Вони бувають і у вигляді сонечка, зірок, місяця, ялинок, птахів, навіть козаків та янголів. Тож фантазії є де розгулятися!               

       Проект «Медовий коржик для Миколая» проходив у всіх дошкільних закладах громади. На "Фабриці Святого Миколая" працювали дошкільники, працівники ЗДО  за підтримки спільноти батьків. Не лише чекати подарунка для себе, а приготувати подаруночки для інших, а особливо для Святого Миколая – головна ідея цього проекту.

         Колективи садків на День святого Миколая створюють справжні дива: цікаві події перед новоріччям, підготовка подарунків, приємні зустрічі, прикрашання ялинки, виготовлення дідуха, випікання запашної обрядової випічки - "миколайчиків", будиночків для Миколая - усе це  трапляється не кожного дня.  То ж нехай ці славні традиції  лише примножуються!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано