A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Олімпійський тиждень в закладах освіти Жашківської МТГ

Дата: 22.09.2021 12:33
Кількість переглядів: 112

       Щоб навчити цінувати власне здоров’я, виховувати у школярів потребу в постійній руховій активності та з метою поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху  в Україні, популяризації здорового способу життя в школах громади з 6 вересня по 11 вересня  проходив Олімпійський тиждень, присвячений Дню фізичної культури і спорту, який відзначають у другу неділю вересня. Учні отримали можливість більше дізнатися про Олімпійський рух, його ідеї та принципи, про те як загартовувати себе не лише фізично, а й інтелектуально.

Протягом тижня вчителі фізичної культури кожного закладу освіти ознайомлювали дітей з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту. Під час заходів у закладах освіти організовані спортивні локації з настільного тенісу, футболу, волейболу, чирлідингу, бадмінтону тощо.

   В рамках Олімпійського тижня було проведено Олімпійські уроки «Спорт – сила, краса і здоров’я», на які запрошені Олімпійські чемпіони, зокрема Жан Беленюк - багаторазовий чемпіон Європи з греко-римської боротьби, Мазур Д.В.- чемпіон з пауерліфтингу, тематичні лінійки на тему: «Здоров’я – основа майбутнього», відвідали виставки в бібліотеці «Спорт – сила, краса і здоров’я», на яких висвітлювались досягнення українських спортсменів, на  виховних годинах ознайомились з історією олімпійських ігор. Також цікавими та змістовними були «Веселі старти», змагання старшокласників «Нумо, дівчата та хлопці!».

     Активно працювали і учні початкової школи, взявши участь у конкурсі малюнку на асфальті «Спорт навколо мене», продемонструвавши своє вміння малювати і фантазувати.

   Проведені заходи в закладах дають можливість учням усвідомити головне правило сьогодення: «Спорт – важлива частина життя будь-якої людини, без достатньої фізичної активності не можливий розвиток здорової особистості». Будьмо здорові!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано