A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Методика Зайцева і ранній розвиток дітей

Дата: 09.09.2020 12:46
Кількість переглядів: 199

Рубрика      " Інноваційна діяльність "

      Методика Зайцева відноситься до методології раннього розвитку дітей. Суть всіх технік полягає в навчанні дитини шляхом введення необхідної інформації в процес гри. Методики спрямовані на навчання дитини читання, математики, письма. Часто використовуються вірші і пісні, для поліпшення запам'ятовування інформації.  Заклад дошкільної освіти «Ромашка»№4 м. Жашків впроваджує дану методику в освітній процес уже не перший рік. В 2020 – 2021 навчальному році ще одна група  вибрала цю інноваційну технологію для роботи з дітьми. "ПІЗНАЙКИ" знайомилися з чарівними кубиками, які допоможуть навчитися читати граючись. Діти охоче будували башточки та потяги, повторювали за Ларисою Михайлівною звуки, сортували кубики за кольором та звуком.

Кубики Зайцева мають свої особливості в застосуванні. Для когось вони можуть виявитися плюсами, для когось здатися мінусом. Проте не можна заперечувати результативність методики.

Давайте розглянемо основні особливості технології кубиків Зайцева:

• Дитині легше освоїти процес читання, так як вона сприймає цілі склади замість окремих букв;

• Дитина буде грамотно писати - це факт, адже на кубиках зображені граматично правильні конструкції;

• Методика не має вікових обмежень;

• Методика дуже ефективна - на що вказує результативність навчання дітей, за 5-6 занять дитина може оволодіти необхідною навичкою;

• Дитина вчиться самостійно, це відбувається в процесі гри, тому цей процес комфортний;

• Методику рекомендують використовувати в цілях профілактики, для загального розвитку дитини;

• Можуть виникнути труднощі з навчанням в школі, адже там навчання проходить не в ігровій формі і має певне обмеження. До того ж, не завжди шкільна програма стикається з методикою Зайцева. Через це дітям складно переключатися, і можуть виникнути проблеми;

Існує ряд методик Зайцева спрямованих на навчання дітей математики. Відбувається це за подібним принципом. В результаті діти в 4 роки можуть вільно оперувати чотиризначними числами. 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано