A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА"

Дата: 01.12.2021 13:09
Кількість переглядів: 142

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів протинасильства" яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Жашківській територіальній громада  громаді дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. 

Акція проводилась з метою популяризації правової освіти серед учнівської молоді, привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. Інформація про проведення акції висвітлювалась на веб-сайтах закладів освіти.

В  закладах громади були проведені інформаційно-просвітницькі бесіди, виховні години, профілактична акція «Синя стрічка проти насильства», тренінги для школярів «Ні! Насильству у сім’ї».

Упродовж акції відбувались зустрічі учнів з працівниками правоохоронних органів, служби у справах дітей щодо попередження насильства в сім’ї. У шкільних бібліотеках проводились тематичні уроки та демонструвались виставки просвітницької літератури «Попередження насильства в сім’ях» та «Як допомогти жертвам насильства».

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопадаМіжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудняВсесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

Особлива увага під час проведення акції у закладах освіти Жашківської ТГ приділяється питанням домашнього насилля, тому акція спрямовується проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому.

До проведення акції “16 днів проти насильства” може долучитися:
– кожна особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю про власний досвід, порадою) може призупинити насильницькі дії;
– кожна організація, яка може долучитися до проведення даного заходу, провести будь-який захід спільно з іншими організаціями;
– кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства, про зґвалтування та про приниження жінок і дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег.

Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!

Яккщо ви або ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинно раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано