A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

День вишиванки в закладах освіти Жашківської ТГ

Дата: 24.05.2021 13:35
Кількість переглядів: 112

Мама мені вишиваночку пошила,

і всю любов свою у неї вклала,

в ній вся історія народу,

в ній навіть є благословіння від роду.

 

 

     Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.

   20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Уже стало доброю традицією у закладах освіти Жашківської ТГ долучатися до проведення регіональних, обласних та всеукраїнських акцій.  Цьогоріч заходи проходили за  хештегом #історія_вишиванки_2021,  #жива_вишиванка_2021, #ВишиванковаЧеркащина2021.

      Учні та педагоги ЗЗСО №5  долучилися до акції "Всесвітній день вишиванки". У Жашківській СПШ №1 до Дня вишиванки проведенні виховні години та караоке-розваги «Одягнула вишиванку і співатиму до ранку». Волонтерський загін школи «Доброта» запропонував учням  поділитися вишиванками з дітьми зі Сходу України, а для воїнів-захисників підготували паперові вишиванки- вітання.  

      Загальношкільні  флешмоби  «Я люблю вишиванку» проведено у Жашківському ЗЗСО №2 та Бузівському ЗЗСО. У Жашківському  ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім. І.М. Ляшенка проведено виховні години «Вишиванка – мамин оберіг», «Безцінний спадок українців», виставка дитячих малюнків «Вишиванкові візерунки»

     Учні Соколівського ОЗЗСО  провели пісенний флешмоб  «Хай лунає пісня солов'їна».

У Кривчунському, Житницькому та Конельськопопівському ЗЗСО проведені виставки «Історія вишиванки», флешмоби «Рушник вишиваний», виховні заходи «Вишиваночко моя».

    Активно долучилися шкільні бібліотекарі ЗЗСО, які підготували  фото виставки «Цікаві факти про вишиванку», «Вишивана моя Україно», бібліотечні години – «Вишиванка. Генетичний код нації».

     Учні та колектив Хижнянського ЗЗСО І ступеня провели флешмоб «Вишиванка - символ Батьківщини» та виставку "Мамині рушники".

      В Острожанському ЗЗСО до Дня Вишиванки було проведено виховну годину "Моя вишиванка" в 5 класі,  флешмоб "Моя вишивана сорочка" з учнями початкових класів, фотосесія у вишиванці та відео, що виставлено в соціальну мережу фейсбук .

          Учні Литвинівського ЗЗСО І-ІІ ст. провели флешмоб  «З Днем вишиванки, Україно!».

      Колективи ЗДО громади також активно долучилися до відзначення Дня вишиванки. Цього чудового травневого дня дошкільні навчальні заклади  розцвіли розмаїттям вишиванок, рушників, оберегів. У цей день проведено святкові заходи, акції та флешмоби  в підтримку української культури.  

      У всіх ЗДО проведений флешмоб #Деньвишиванки_дошкільники_Жашківська_ТГ , вихованці, педагоги та батьки одягли  вишиванки – національний український одяг – як символ єдності українського народу. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку, але всі були єдині в думці, що таке свято об’єднує всіх.  Заняття, бесіди прогулянки, екскурсії до міні музеїв проведені для збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

      В ЗДО «Сонечко» с. Скибин заходи проходили під гаслом «Бережи українське – носи вишиванку», а колектив ЗДО «Золотий ключик» відзначили цей день у форматі дня вуличної етномузики. До флешмобу «Вишиваночка моя, Вишиваночка» долучилися ЗДО «Веселка» с. Острожани, «Ялиночка» с. Тетерівка, «Малятко» №1 м. Жашків, «Сонечко» №3 м. Жашків, «Ромашка» №4, «Дзвіночок» №5, «Лісова казка» с. Конельські Хутори, «Ягідка» с. Конельська Попівка, «Журавлик» с. Кривчунка, «Суничка» с. Зелений Ріг, «Дзвіночок» с. Литвинівка, «Калинка» с. Хижня, «Ромашка» с. Соколівка та інші.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано