A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Експерти 21 січня 2019 року розпочнуть оцінку поданих на конкурс проектів підручників для другокласників

Дата: 21.01.2019 14:18
Кількість переглядів: 115

         З 01 листопада 2018 року було оголошено конкурсний відбір проектів підручників для 2 класу закладів загальної середньої освіти України (ЗЗСО). Він проходитиме у два етапи і де-факто завершиться наприкінці березня 2019 року, коли на засіданні колегії  МОН України будуть підведені підсумки цієї копіткої п‘ятимісячної роботи авторів підручників, експертів та освітян.

       Наразі Комісією шифрування та дешифрування конкурсних матеріалів вже завершено роботу з їх приймання та реєстрації. Всього подано 91 комплект проектів підручників. 21 січня 2018 р. до роботи з оцінки якості конкурсних матеріалів, зокрема, їх відповідності науково-методичним, психолого-педагогічним, дизайнерським та антидискримінаційним вимогам  приступають фахові експерти. На першому етапі вони мають надати свої експертні висновки до Конкурсної комісії не пізніше 11 лютого 2019 року.

         Після оприлюднення експертних висновків та протоколів Конкурсних комісій автори проектів підручників, у разі потреби, на обох етапах конкурсного відбору зможуть звернутися до Апеляційної комісії.

Під час другого етапу конкурсного відбору відбудеться безпосередній вибір проектів підручників за фрагментами електронних версій їхніх оригінал-макетів із кожної назви підручника учителями закладів середньої освіти. До 18 березня 2019 року ця робота також має бути завершена і на веб – сайтах МОН України та ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти» будуть оприлюднені узагальнені результати зробленого вибору, що надійдуть від органів управління у сфері освіти.

      Підручники з української мови для класів із навчанням молдовською, російською, румунською та угорською мовами будуть із аудіосупроводом, яким, до слова, доповнять також підручники з англійської, іспанської, німецької та французької мов. Вийдуть у світ і нові підручники для другокласників із мов національних меншин України.

         Детальна інформація на сайті Інституту модернізації змісту освіти за посиланням: https://imzo.gov.ua/category/novyny/

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано