A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ ДО 85-ї РІЧНИЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ О.А. ЗАХАРЕНКА

Дата: 04.02.2022 14:33
Кількість переглядів: 250

Досвід з чужих думок не приходить,

він приходить через гулі і синці,

що їх людина дістає,

відстоюючи свої переконання.

О.А. Захаренко

 

           « Життя за законами добра і краси»-, за такою темою методистами відділу освіти  проведено  в режимі онлайн педагогічні  читання, приурочені  до 85-ї річниці з дня народження   Олександра Антоновича  Захаренка,  Заслуженого вчителя України,  директора  Сахнівської  школи.

            Учасників  зібрання  привітала Людмила Григорівна Рябоконь, начальник відділу освіти, акцентуючи увагу на педагогіці партнерства у творчій спадщині педагога-новатора. Побажала плідної праці всім учасникам  заходу.

            Педагоги освітніх закладів  нашої  громади  приєдналися до Всеукраїнського  марафону  педагогічних ідей  О.А. Захаренка.  Активну участь у   педагогічних читаннях  взяли  Сміщенко Світлана Станіславівна, практичний психолог Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5,  Загарія  Марія  Петрівна,  вчитель початкових класів Жашківської СПШ № 1,  Постой  Юлія Петрівна, вчитель іноземної мови Вороненського ЗЗСО І-ІІІ ступенів,  Іщук Наталія Василівна, заступник директора Тетерівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Стогній Людмила Леонідівна, бібліотекар Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4,      Ломачинська  Валентина Миколаївна, вихователь ГПД Жашківського ЗЗСО І-ІІІ № 4,  Жуніна Інна  Олександрівна, заступник  директора Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 4.

           Особлива увага  у виступах зосереджувалась  на впровадженні продуктивних ідей  педагогіки партнерства за законами добра і краси у роботі педагогів  закладів  освіти, гармонійному  розвитку дитини в умовах нової української школи, новому  підході  у взаємовідносинах між учнями,  педагогами, батьками.

         Досвідом роботи  у висвітленні ідей гуманної  педагогіки О. А. Захаренка, дитиноцентризму, системи навчання  в  сучасній школі, творчої співпраці  та безцінних  скарбів виховання  поділилися педагоги Соколівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів: Ольга Микитівна Борсенко, вчитель фізики та трудового навчання, Ольга Дмитрівна Басюк, вчитель початкових класів, Світлана Петрівна Салій, вчитель початкових класів, Наталія Вікторівна Грицюк, вчитель біології, географії.

       Модератори подякували учасникам заходу. Підводячи підсумки, зазначили, що О.А. Захаренко прожив  65 років. Із них майже 40 років свого життя присвятив створенню унікального навчального закладу для всебічного розвитку учнів сільської школи, «щоб діти зростали в ній мислячими, працьовитими, вдячними, чутливими до добра і краси, порядними і красивими». Він вважав, що  школа - це непросто споруда, не приміщення і навіть не клас. Це, передусім,  ХРАМ ЗНАНЬ  високої моралі і необмеженої творчості вчителів і їх вихованців. Він щиро  вболівав  за долю рідної мови, щоби  діти її красу  відчули душею і серцем, щоби вчитель, який вміє будувати стосунки з учнями, знаходив із ними спільну мову та інтерес, залишався скромним, хоча кажуть, що скромність нині не в моді, але залишається основою професії вчителя…

       Матеріли педагогічних читань будуть  узагальнені для подальшого використання в роботі.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано