A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

На Чернечій горі підвели підсумки літературно-мистецького конкурсу «Роду криниця віща»

Дата: 21.05.2021 14:36
Кількість переглядів: 175

      19 травня на Чернечій горі відбулося нагородження лауреатів щорічного обласного літературно-мистецького конкурсу «Роду криниця віща», який проводився спільно Шевченківським національним заповідником, Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України, Черкаською обласною організацією Національної Спілки художників України, Управлінням освіти і науки Черкаської ОДА та КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради». До участі у конкурсі долучилися і учні Тетерівського, Скибинського, Пугачівського, Вороненського  ЗЗСО та Соколівського ОЗЗСО. 

     Метою конкурсу стало виявлення і підтримка літературно- та художньо обдарованих учнів і студентської молоді, виховання в них любові та поваги до свого роду, рідної землі, своїх батьків і пращурів, інтересу до пізнання родинних звичаїв і традицій.

    У своїх поетичних, прозових і художніх доробках школярами закладів освіти Жашківської територіальної громади осмислено власне бачення ролі родинної основи у формуванні духовно цілісної особистості, зокрема ролі у цьому процесі батька-матері, дідуся-бабусі, пращурів із їхніми родовими моральними законами; проблеми втрати сімейних цінностей.  Конкурс проводився у двох секціях: «Літературна творчість» та «Рід і родина – очима юних художників».

   Перед церемонією нагородження переможців учасники заходу вшанували пам'ять Великого Кобзаря покладанням квітів.

    З вітальним словом до юних митців звернулися перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко, депутат обласної ради Олександр Радуцький, в.о. генерального директора Шевченківського національного заповіднику Валентина Коваленко, начальник Управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, народний депутат IV-VIII скликань, громадський діяч Микола Томенко.

     Кульмінацією заходу стало вручення цінних подарунків та почесних грамот переможцям літературно-мистецького конкурсу «Роду криниця віща» та їхнім наставникам.

Варто відзначити, що у номінації «Проза» Вікторія Часовенко , учениця 10 класу  Тетерівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (наставник Н.В.Іщук),  зайняла ІІ місце,  а Ярослав Бабійчук, учень 9 класу Пугачівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (наставник Безух О.В.) – ІІІ місце.

     У номінації «Поезія» Валерій Сапсай, учень 10 класу Бузівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (наставник Мазуренко О.П.), Ілона Загарія , учениця 7 класу Скибинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (наставник Загарія М.І.) отримали другі місця у середній та старшій вікових групах відповідно.

У номінації «Рід і родина – очима юних художників» Ярослава Йовенко, учениця 10 класу Соколівського ОЗЗСО  І-ІІІ ступенів (наставник Бердес Т.М.), зайняла ІІІ місце.

Вітаємо переможців та їх наставників! 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано