A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика «Слово про педагога». Це добре імя – учитель.

Дата: 26.04.2021 14:51
Кількість переглядів: 134

      Місія сучасного вчителя  — навчити дітей бути гнучкими у змінах, легко адаптуватися і вміти навчатися впродовж усього життя. Щоб це вдалося, самому треба бути зразком.  У нашому Сорокотязькому закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів є такий учитель. Це - Мукомела Лариса Антонівна, у якої цікаво навчатись, яка дає учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. 

     Має дві педагогічні освіти: вчителя початкових класів та вчителя української мови та літератури.  Працюючи  вчителем української мови та літератури, давала глибокі та міцні знання з рідної мови сотням своїх вихованців.

        Проте  вже більше десяти років  працює вчителем початкових класів. Лариса Антонівна чітко усвідомлює, що початкові класи – найважливіший період людського життя. І від того,  чого дитина навчилася і чого не навчилася впродовж цих чотирьох років, залежить її майбутнє. Тож  розвиває у своїх учнів  самостійність, творчість, допитливість, щоб  забезпечити  їм готовність до життя в демократичному й інформаційному суспільстві.

      Лариса Антонівна створює для дітей найоптимальніші умови їх розвитку та навчання. Для того, щоб дитина відчула радість успіху, використовує як традиційні, так і нетрадиційні форми роботи. Вільний вибір розвиває самостійність та творчу ініціативу дітей. Учні насолоджуються справами, що приносять їм радість пізнання.

      Запорука успіху Лариси  Антонівни – висока вимогливість у ставленні до себе, творчий підхід до педагогічної діяльності й велика  копітка робота з дітьми та батьками. 

     ЇЇ уроки - це уроки  спілкування, уроки, які  придумує сама,  на яких створює та підтримує особливі умови, особливу атмосферу.

Створення лепбуків, робота з  цеглинками Lego згуртовують, вчать взаємодіяти  один з одним. Діти вчаться самостійно обирати та впорядковувати інформацію, яку вони додають  у лепбук.  Навчання  «оживає»,  до нього можна торкнутись.  

      Лариса Антонівна  має своє бачення оновлення сучасної освіти.  Для  неї інтерактивні технології перестають бути інноваційним продуктом, а переходять у розряд повсякденних. Вона  вже два роки поспіль   займає І місце в області  у конкурсі на кращий електронний  освітній  ресурс та нагороджена  Дипломами Управління освіти.

     Електронні посібники «Подорожуємо і відкриваємо світ» та «Світ невидимий» для 3 класу містять презентації, відеофайли, вправи – тренажери та інші цікаві матеріали. Уроки із їх застосуванням – цікаві та неповторні.

Разом з цим  педагог очолює методичне об'єднання вчителів початкових класів закладу. Вона – досвідчений наставник для  молодих учителів, які потребують поради та  допомоги.

      За свою добросовісну працю має нагороди відділу освіти та обласного управління.

    Ларису Антонівну можна впевнено вважати вчителем нової формації, який вміє підвести до дверей, дати ключ і навчити учня, як учасника освітнього процессу, користуватись цим інструментом.

 

           Т.в.о.директора Сорокотязького ЗЗСО І – ІІІ ступенів  Починок А.В.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано