A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Освіта для сталого розвитку

Дата: 25.01.2021 14:53
Кількість переглядів: 116

     Рубрика "Інновація"

     В закладі дошкільної освіти  "Малятко" №1 м. Жашків одним із пріорітетних завдань є: «Формування у дітей початкових уявлень про дії та поведінку, що орієнтовані на сталий розвиток». Педагогічний колектив визначив мету: «Розвиток у дітей звичок і моделей поведінки, що відповідають сталому розвитку».

     Впровадження вихователями ідей освіти для сталого розвитку на заняттях і повсякденному житті дітей доводять, що якщо  своєчасно не сформувати базисні характеристики особистості, в поведінці дітей можуть проявитися негативні якості: недбальство, неохайність, байдужість до пошкоджених речей, книжок, іграшок, матеріалів до ігор та занять, розвивається марнотратство.

       Освіта для сталого розвитку має заохочувати формування у людей почуття особистої і колективної відповідальності, а отже і зміни у поведінці, якщо вони необхідні.  

     В рамках тижня проекту  вихователь Кубарська Л.М. з вихованцями старшої групи виготовляли екологічні годівнички.  Вихователь Павлюк Л.П. з малятами в книжковій майстерні лагодили книги та виготовляли закладки для них. Діти середньої групи №2 «Смайлики» , вихователь Дубик В.В., давали друге життя використаним речам, предметам. Із фантиків від цукерок виготовляли прикраси та картини. Вихователь Черниш О.В. із своїми вихованцями займалися  висівання, вирощуванням та доглядом за квітами.

     Як бачите колектив постійно шукає цікаві, ефективні форми й методи роботи, щоб остаточно сформувати в дошкільників важливі для них навички, адже їх мета - аби діти не пасивно засвоювали знання, а активно долучалися до їх пошуку і застосовували їх у повсякденному житті, щоб діти замислювались над своєю поведінкою і прагнули змінювати її у потрібному напрямі.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано