A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ЖАШКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 15.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 305

   

 

     На початку квітня діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги.

     Книга! Вона поруч із самого народження. Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

  Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнано Г. К. Андерсена, автора всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: «Снігова королева», «Гидке каченя», «Кресало» та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів,балетів. В день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.

   З нагоди свята в ЗДО громади до Свята дитячої книги оформлені оформлені тематичні куточки "Мої улюблені казки", проведені бесіди про книжку як джерело знань,  тематичні розваги «Відгадай з якої казки».  ЗДО №3 «Сонечко» м.Жашків, ЗДО №4 «Ромашка» м. Жашків та ЗДО «Сонечко» с. Скибин провели цікаві заняття "Книжкова лікарня".

  Шкільні бібліотекарі та класоводи підготували книжкові виставки « Є на світі казкова країна», провели бібліотечні години «Мої улюблені книги» (Жашківський ЗЗСО №5), «Світ казки» (Скибинсьикй ЗЗСО), «З книгою жити – з добром дружити» (Пугачівський ЗЗСО),  «Найкращі дитячі книжки» (Жашківська СПШ №1) виховні години «До нас мандрує казка» (Жашківський ЗЗСО №3 ім. І.М. Ляшенка), «ЇЇ величність – Книга!» (Житницький ЗЗСО), вікторини «Подорож до витоків дитячої книги» (Тетерівський ЗЗСО), ЗЗСО), «Книга –життя нашого часу» (Кривчунський ЗЗСО), «Класика дитячої літератури» (Жашківський ЗЗСО №2), квест «Чарівний світ дитинства» (Литвинівський ЗЗСО), літературну мадрівку  «На годину до великого казкаря» ( до 216-річниці з дня народження Г.К.Андерсена) (Вороненський ЗЗСО).

   Учні  2 класу Жашківського ЗЗСО №4 на бібліотечному уроці презентували свої STEAM-проєкти  «Моя книжечка». Учні спробували себе в ролі письменників, петів, ілюстраторів та дизайнерів.

   Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядний показник того, що книга, яка створена саме для дитини,має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний,невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано