A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика «Слово про педагога». Майстерність бути вчителем.

Дата: 27.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 111

Фото без опису     Майстерність вчителя. У чому вона полягає? Можливо, в найпростішому — бути гарною, доброю людиною? І все? Можливо, адже досвід свідчить, що як би ти не володів психологією, знанням свого предмета та вмінням інтерпретувати його залежно від стану учнів, але сам по собі — людина нецікава, то в учнів не буде бажання вчитися, не буде успіху в навчанні, не буде найголовнішої складової навчального процесу — довірливого ставлення вихованців до тебе і до твого предмета.

    Кожного року ми спостерігаємо, як учителі демонструють свою майстерність, готуючи матеріали на конкурс електронних ресурсів. Вже доброю традицією Острожанського ЗЗСО І-ІІІ ст. Жашківської міської ради стала участь в цьому конкурсі.

     Наш колектив готує та впроваджує свої методичні розробки, щоб урізноманітнити навчальні заняття та підвищити їх ефективність. Хотілося б відзначити творчий колектив початкових класів та вчителя математики, які створили та представили вже не один навчальний посібник, що пропонує різноманітні завдання, інтерактивні форми роботи. Олена Василівна Михайлуца, Світлана  Леонідівна Цибульська, Леся Петрівна Хуторянська, Олеся Олександрівна Бегаєва, Наталія Федорівна Приймак, Світлана Юріївна Кузьменко разом створили навчальні посібники "Іменник. Прикметник. Дієслово",  «Математичний кейс» - надзвичайно цікаві та змістовні, що допомогають вчителям початкових класів ефективно спланувати роботу на уроках математики, української мови, використати міжпредметні зв’язки і, найголовніше, створювати нову методичну модель навчання учнів в умовах НУШ. На уроках цих вчителів діти стають розкутими, активними, висловлюють власні думки, презентують свої роботи та проекти, адже місія сучасного вчителя — навчити дітей бути гнучкими у змінах. Також — легко адаптуватися і вміти навчатися впродовж усього життя. Щоб це вдалося, самому треба бути зразком. Саме таким зразком і є наш творчий колектив учителів.

     Сучасність дає дуже багато можливостей. Завдяки технологіям та новим креативним ідеям можна з легкістю співпрацювати з усім світом та залучити людей, які раніше не контактували між собою. Наші педагоги зуміли  сформувати у дітей розуміння один одного попри будь-які кордони. Це приносить надію на успішне майбутнє.

     Безмежно вдячні нашим колегам за сумлінну та плідну роботу та бажаємо їм подальших успіхів для здійснення творчих планів і задумів.

                             Заступник директора з ВР Запорожець Олена Петрівна



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано