A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ОБЛАСНИЙ ОНЛАЙН-СЕМІНАР ОГЛЯДУ МУЗЕЇВ ПРИ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Дата: 05.11.2021 15:18
Кількість переглядів: 108

      «Якщо хочеш змінити світ на краще,

                                                            починай це робити з себе і не завтра, а

                 сьогодні, з цієї хвилини»

В.О.Сухомлинський

   

      З метою  проведення обласного етапу Всеукраїнського огляду музеїв при закладах освіти, упорядкування та систематизації музейної мережі, приведення експозиції музеїв у відповідність до вимог законодавства про декомунізацію, оновлення банку даних музеїв, привернення уваги державних та громадських організацій, наукових установ до важливої ролі музеїв у вихованні дітей і молоді, підвищенні їх ролі як осередків освіти, патріотичного виховання 4 листопада 2021 року Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради проведено обласний семінар для керівників музеїв, відповідальних за роботу музейних кімнат, куточків закладів освіти в форматі онлайн «Сучасний погляд на музеї».

     Учасниками семінару прослухано лекцію Лариси Гайдай «Музейна педагогіка» про методику підготовки юних екскурсоводів для шкільних музеїв. Людмила Різник розповіла про створення літературного музею Григорія Сковороди, в якого ювілейна дата - 300 років з дня народження. Олександр Шамрай наголосив на ролі краєзнавства. Цікаву екскурсію по музею Захаренка провела учениця Сахнівської школи, наголосивши що, якщо буде школа - буде село, буде село – буде Україна. Досвідом роботи по підготовці юних екскурсоводів поділилась Городиська Світлана, керівник Сахнівського музею. Світлана Турченюк, методист Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді, ознайомила з вимогами до оформленням документації, наголосила про початок конкурсу  для шкільних екскурсоводів «Мій музей», який проводитиметься до 15 січня в закладах освіти області.

     Всього учасників було 72, серед яких методисти відділу освіти Шапотайло Н.Г., Іванько Г.В. та вчителі ЗЗСО громади які відповідають за музейні кімнати та музеї.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано