A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Тиждень креативних ідей в ЗЗСО №5

Дата: 02.03.2021 15:20
Кількість переглядів: 141

  Рубрика "Методична студія"

     Відповідно плану роботи відділу освіти та графіка проведення методичних заходів в Жашківському закладі загальної середньої освіти  в лютому 2021 року  традиційно пройшов "Тиждень креативних ідей".

        Розпочався тиждень святом зустрічі весни з зимою - "Стрітення", під керівництвом ОДК Турченюк Л.П. та ЗВР Шевчук Ю.В.

       Захід можна переглянути можна за посиланням:  https://youtu.be/yW520pP51Vc

17 лютого у 2 класі (класовод Андріяш І.В.) пройшов інтегрований урок-подорож у країну Бажань, котрий був надзвичайно цікавий. Діти мандрували не самі, а зі своїм новим другом – папугою Кешею. Саме він на своїх різнокольорових крилах переносив діток по віртуальній країні, де вони дізнавалися, які бажання бувають у людей, а також розповіли про свою найзаповітнішу мрію, створивши «Дерево мрій».  Воно ростиме у їхньому класі протягом року, а учні тим часом будуть трудитися, аби бажання здійснилися.

      Урок можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/csy-ssrt-uge

У 5 класі було проведено відкритий урок з англійської мови на тему: "Seasons and weather" (учитель Ковалик В.С.). На уроці учні вдосконалювали комунікативні навички з теми, розвинули інтерактивні та творчі здібності. Під час виконання завдань учитель зацікавлював учнів іншомовною культурою, виховуючи також культуру спілкування.

   Урок можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/ztz-kbkg-dmp

Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. та соціальним педагогом Грибом В. П, в рамках креативного тижня, було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки". Метою заняття стало ознайомлення учнів з поняттями, формами та структурою булінгу, формування навичок відповідальної та безпечної поведінки. Учні шукали вихід з складних ситуацій, грали в гру "Це булінг", переглядали відеоролик "Чорний кіт". Цікавим та повчальним для учнів стала вправа "Зім'ятий папірець" - де школярі мали можливість на практиці зрозуміти, якої непоправної шкоди можна завдати особистості, якщо ображати її, знущатись над нею. Також була виконана вправа "Рука допомоги" , де діти мали можливість обговорити такі питання, як: до кого звертатися при булінгу; як діяти при проявах агресії; як допомогти жертві булінгу. В кінці заняття учні висловили чи справдились їх очікування та написали свої побажання. А також отримали інформаційний буклет. Такі заняття виховують почуття емпатії, співпереживання, допомагають дітям правильно реагувати на складні життєві ситуації.

     Заняття  можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/ggh-krbs-zdu

         Продуктивним та незвичним було заняття гуртка "Політ фантазії" на тему: "Підкова щастя". На занятті гуртківці виготовили з кольорового солоного тіста оберіг для дому "Підкову". Дізналися про значення оберегів у житті людини, про їх використання в різних сферах життя. Під час самостійної роботи діти використовували індивідуальний підхід і фантазію до декорування амулету, тому кожна робота була унікальна і особлива. Діти отримали задоволення від процесу і результатів своєї роботи.

       Заняття гуртка можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/wtt-qbrn-xef

      «Пригоди бувають різним» -  саме під такою назвою 18 лютого пройшов урок з «Я досліджую світ» з учнями 3 класу (класовод Щука І.О.). Діти  продовжували ознайомлюватися із містами та областями України, активно збагачували словниковий запас слів відповідно до тематики тижня. Відкривали для себе світ невидимого,  його вплив на наше життя. Виховували любов до України, до її історичного минулого.

     Урок можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/mjg-vbfs-abx

     Учні 8-го класу разом з учителем Задорожньою В.М.  поглибили свої знання з хімії на уроці: «Фізико-хімічні властивості кислот». Діти з цікавістю працювали над дослідами, опрацьовували подані формули, виконували завдання, розглянули відео. Урок вийшов захопливим та змістовним, адже самостійне виконання дослідів є запорукою безцінного досвіду та цікавого експерименту.

Урок можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/imx-pydm-aga

         В 5 класі було проведено урок-гру " Види речень за метою висловлювання та емоційним забарвленням" (учитель Тютюнник Г.В.). Урок проводився в формі подорожі містечком Граматикою. Учні побували в кількох районах цього міста (район Інтонації, район Види речень за метою висловлювання). В ході гри учні систематизували свої знання про речення, правильне інтонування, вживання розділових знаків у кінці речень. На площі Спілкування учні навчались виголошувати промови про охорону природи рідного краю.

Посиланням на урок:  https://meet.google.com/bob-feor-idq

        У 6-му класі було проведено урок-подорож з географії  «Води суходолу. Річки» (учитель Демченко С.М.).  Заняття було активним та позитивним,  адже дізнаватися нові факти про нашу планету, країну та навіть містечко завжди пізнавально. Учні засвоїли матеріал та поділилися своїми враженнями, а також підготовленими поетичними знахідками.

    Урок можна переглянути за посиланням:  https://meet.google.com/kdr-yohq-fbf

     Всі заняття проводились за допомогою додатка «Meet», котрий дав змогу долучитися кожному бажаючому до онлайн уроків, переглянути їх безпечно, зважаючи на карантинні обмеження. Тим паче можливість доступу до інтернету наш заклад має по всіх навчальних кабінетах, що і спростило проведення онлайн трансляцій методичного тижня.

Тетяна Цвинтарна,

заступник директора з навчально – виховної роботи.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано