A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Рубрика «Слово про педагога». Щирий друг, порадник дитячих душ, модератор, практик...

Дата: 17.05.2021 15:35
Кількість переглядів: 149

     Перша вчителька для школяра – особлива людина, яка займає значне місце після мами. Саме від особистості першої вчительки залежить, чи вміють розвивати свої творчі здібності учні, чи розкриваються вони як особистості у подальшому житті…

     Алла Василівна Пришлюк, учитель початкових класів Жашківської СПШ №1,  - це щирий друг, порадник дитячих душ, модератор, практик... Педагог, який має високий рівень професійної компетентності, а основу своєї діяльності вбачає у вихованні конкурентоспроможного випускника з високим рівнем соціальної та мовленнєвої  компетенції.

     Алла Василівна працює над проблемою: «Патріотизм в основі формування міжпредметних компетентностей  молодших школярів». Вміло володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює серед колег, має досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

     Стаж  педагогічної діяльності Алли Василівни – 15 років, у  Жашківській спеціалізованій школі №1 працює нещодавно, з 2017 року. Цьогоріч має перший випуск -  майже 30 допитливих чомучок.  Уроки  Алли Василівни базуються на створенні таких умов навчання, які спонукають учнів для пошуку нових знань та шляхів їх здобування. 

            Будуючи освітній процес, учителька намагається створювати різноманітні навчально-мовленнєві ситуації. В основу такої роботи вона прагне покласти організацію колективної взаємодії учнів у освітньому процесі, згідно з яким вихованці спілкуються не лише з учителем, а й одне з одним в парах, малих групах.  На уроках використовує інтерактивні методи навчання: «Фішбоун», «Асоціативний кущ», «Шість капелюхів», «Коло читання», «Learning Apps.org.», «Сенкан»;  хорові, парні, командні та індивідуальні вправи, наприклад:   читання слів, поданих аналітико-синтетичним способом, хвилини фантазії, картки для опитування. 

        Алла Василівна щорічно є переможцем конкурсу на кращий електронний освітній ресурс у рамках обласної педагогічної виставки «Інноваційний пошук освітян Черкащини» (2018,2019, 2020, 2021р.) та нагороджена Дипломом Управління освіти і науки Черкаської ОДА.

       Кожен робочий будень школяра Алла Василівна перетворює на свято - квест, челендж, турнір, вікторина, святково-інформаційні дні. І всю цю роботу учитель із захопленням представляє на сторінках соціальних мереж, ділячись практичним досвідом з колегами- початківцями, батьками. 

      Спостерігаючи за роботою Алли Василівни упродовж дня, іноді дивуєшся: звідки енергія, сили...  Алла Василівна щедро ділиться досвідом,  теплом,  позитивною енергією з колегами, вихованцями, батьками. А в післяробочий час –берегиня домашнього вогнища, турботлива матуся, кохана дружина. Здається, що у Алли Василівни 48 годин на день і кожна з них продуктивно зайнята професійно-соціальним зростанням, самореалізацією.  Успіхів вам, Алло Василівно, на всіх шляхах і починаннях!  

 

Алла Гричина, заступник директора з виховної роботи.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано