A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ІНТЕРНЕТ-СЕМІНАР «КРАЄЗНАВЧА РОБОТА ШКІЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ ЯК СКЛАДОВА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

Дата: 17.01.2022 15:43
Кількість переглядів: 209

 

      Одним з пріоритетних напрямів патріотичного виховання молоді є краєзнавство, яке грунтується на принципах гуманізації, демократизації, системності, науковості й культуровідповідності. 

     Зміст краєзнавства формується навколо таких базових чинників, як природа, історія, соціальна сфера, що мають територіальну єдність у межах незначних за розмірами адміністративних одиниць. У цьому контексті краєзнавча робота є тим засобом виховання, який передбачає вільний вибір і необмежені можливості для творчості особистості в опануванні знань про різні сфери матеріального й духовного життя людей, локально близьких територій та набутті на цій основі певного соціального досвіду. Сучасний інтерес суспільства до проблем краєзнавства сприяє усвідомленню того, що любов до Батьківщини, почуття патріотизму, відповідальності за її долю формуються з дитинства. Освіта дітей завжди починається з ознайомлення з найближчим навколишнім світом і людьми, які живуть поряд. Саме цю роль виконує краєзнавство.

      Бібліотечне краєзнавство як складова загального уможливлює поширення краєзнавчих знань, організацію просвітницької діяльності за допомогою сучасних форм і методів.

    Для популяризації краєзнавчої роботи протягом січня-лютого 2022 року КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» проводиться інтернет-семінар  «Краєзнавча робота шкільної бібліотеки як складова національно-патріотичного виховання здобувачів освіти».

     Для розгляду пропонуються такі питання:

1. Роль та місце шкільної бібліотеки у системі краєзнавчої роботи  закладу загальної середньої освіти.

  2. Три основні тематичні комплекси у краєзнавчій діяльності шкільних бібліотек:  еколого-природознавче краєзнавство, історичне краєзнавство, літературно-мистецьке краєзнавство та їх значення у формуванні національної свідомості підростаючого покоління.

3. Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти засобами краєзнавства в умовах  шкільної бібліотеки.

4. Краєзнавство Черкащини та досвід роботи шкільних бібліотек області з  цієї теми.

          Статті, доробки та роботи для участі у інтернет семінарі  просимо надсилати у період з 17 січня  по 17  лютого 2022 року на E-mail: tatyana_rk@ukr.net з приміткою «На інтернет семінар», вказавши прізвище та ім’я автора.

Вимоги до оформлення матеріалів:

назву файлу давати за прізвищем автора латинськими літерами (наприклад: Іvashchenko);

шрифт Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1 см, абзац 1 см, всі поля – 2 см, редактор Word;

обсяг статті до 10 сторінок формату А-4;

назва статті не повинна дублювати назву обраного питання;

на початку матеріалу вказати прізвище, ім`я, по батькові автора (повністю) та  назву закладу освіти (як на печатці); написати коротку анотацію до статті (2-3 речення – короткий виклад змісту статті);

список використаних джерел;

посилання на джерела – у квадратних дужках.

Підсумки інтернет-семінару та список учасників будуть розміщені на сайті комунального навчального закладу  «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» до 22 лютого 2022 року  (у розділі «Конференції, семінари. – Інтернет-заходи).

Редколегія залишає за собою право відбору надісланих статей.

Просимо долучитися шкільних бібліотекарів та всіх бажаючих педагогів.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано