A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Птахи рідного краю

Дата: 22.01.2021 15:45
Кількість переглядів: 377

     Проект "Годівничка"

     В наш непростий час, коли питання екології дуже важливі і значущі, як ніколи, проблема екологічного виховання підростаючого покоління є однією з найбільш актуальних. Саме в період дошкільного дитинства відбувається становлення дитячої особистості, формування початкових знань екологічної культури. Тому дуже важливо розбудити в дітях інтерес до живої природи, виховувати любов до неї, навчити берегти навколишній світ.

     

       З давніх давен люди спостерігають за природою і нагромаджують знання про неї.

      Ми живемо поруч з малими пернатими сусідами, які прикрашають і збагачують наше життя звучним і незабутнім співом і часом незвичайним забарвленням оперення. Педагоги ЗДО "Ялинка" №2 м. Жашків ознайомлюючи малят з природою, достатньо багато часу приділяють формуванню стійких знань у дошкільників про об’єкти живої природи, зокрема про птахів, їх характерні особливості, форму, будову тіла, оперення, ареал проживання та харчування, яку користь приносять.

     Вивчаючи птахів рідного краю, спостерігаючи за ними, вихованці садочка розширюють знання про друзів наших менших, відрізняють перелітних і зимуючих, навчаються правильно підгодовувати пернатих, з’являється турботливе ставлення  до птахів. Вони навчаються радіти, сумувати, дивуватися природнім об’єктам. Світ птахів стає невід’ємною частиною світу кожної дитини. Малюки навчаються ставитися до себе, як до частини природи, практичних дій з охорони навколишнього середовища, розвиваються розумові здібності,  які проявляються в умінні аналізувати, робити висновки, контролювати свої вчинки.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано