A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

З РІДНИМ СЛОВОМ МІЦНІЄ ДЕРЖАВА. ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ В ЖАШКІВСЬКІЙ МІСЬКІЙ ОБ'ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Дата: 21.02.2020 15:48
Кількість переглядів: 117

      21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв рідних мов, які проживають на теренах нашої держави.

      Духовні надбання кожного етносу зберігають і передають із покоління в покоління рідну мову, мудрість, культуру, традиції та обряди.

      Українська держава прагне створити належні умови для задоволення освітніх потреб представників усіх етносів з метою збереження власної етнічної самобутності, невичерпного розмаїття різних мов і національно – культурних надбань.

      З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови у закладах освіти Жашкіської ОТГ була проведена низка заходів під  гаслом – «Сильна мова- успішна держава».

   Отож, відповідно до плану Відділу освіти Жашківської міської ради відбувся загальногромадівський концерт  «Рідна мова – серця мого подих!», який проводився  на базі Жашківської СПШ №1 Жашківської міської ради. Святкові номери готували дошкільні заклади  освіти та заклади загальної середньої освіти. На концерт була запрошена  поетеса Валентина Андріївна Леушіна, яка для гостей презентувала авторський вірш та презентувала третю збірку «У дитячий світ прокралася війна».

     Головний спеціаліст відділу освіти Валентина Анатоліївна Коломієць привітала всіх присутніх зі святом та вручила грамоти переможцям та наставникам у ІІ етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ІІ етапі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.  

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано