A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

День конституції

Дата: 25.06.2021 16:06
Кількість переглядів: 96

     День Конституції України це державне свято, історія якого почалася з 1996 року. День Конституції України є єдиним державним святом яке закріплене в самій Конституції. 

Історична довідка

 

       25 років тому в ніч з 27 на 28 червня 1996 року депутатами Верховної Ради  була ухвалена і введена в дію Конституція України.

«Є Конституція!» –  такими словами голова Верховної Ради Олександр Мороз оголосив результати голосування. «Батьком» Конституції України вважається народний депутат Михайло Сирота, який очолював Тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання проєкту.

            28 червня – державне свято і офіційний вихідний в Україні. Це єдине свято, яке закріплене в самій Конституції. А весь чинний Основний Закон складається з 15 розділів і 161 статті.

            Чи знаєте ви?

  • Кожен президент України складає присягу на вірність народу, поклавши руку на Конституцію та на Пересопницьке Євангеліє.
  • Міжнародне співтовариство визнало Конституцію України однією з найдемократичніших у світі.
  • У 2011 році була презентована перша мініатюрна Конституція України- книжка розміром 2х3 см. У ній 160 сторінок, а кожна літера не більш як 1 мм. Важить книга всього 15 г.
  • У 2019 році в мережі Інтернет з’явилася електронна Конституція України для дітей у вигляді коміксів   https://vsiknygy.net.ua/wp-content/uploads/2019/10/Конституція-у-коміксах_medium_size.pdf

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано