A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ОБЛАСНІ ОНЛАЙН-ЧИТАННЯ З ГУМАННОЇ ПЕДАГОГІКИ "ЯК ЛЮБИТИ ДІТЕЙ"

Дата: 28.10.2021 16:11
Кількість переглядів: 107

У форматі online 27 жовтня  відбулися  Обласні педагогічні читання з гуманної педагогіки на тему «Маніфест гуманної педагогіки – шлях до майбутнього»

Перша чверть ХХІ століття перед цивілізованим суспільством окреслила кардинальні зміни і поставила нові виклики: стрімкі прориви наукових досягнень, які стирають грані між матеріальним і духовним, гібридні війни, глобальне потепління, Пандемія COVID-19. Все це говорить про те, що світ потребує переосмислення та  окреслення нового напряму «біоетика», який об’єднує два найважливіших елементи: біологічні знання та загальнолюдські цінності.

У 2011 році затвердженням Маніфесту міжнародна спільнота представників гуманної педагогіки урочисто оголосила про свої законні і пріоритетні права на визначення перспектив розвитку освіти для нового покоління дітей.

У Маніфесті зазначено, що кожний педагог-гуманіст є «творцем  власного суб’єктивного освітнього простору, у який залучає дітей чи окрему Дитину. Сила і якість впливу даного поля залежить від особистості  педагога і його культури: характеру, почуттів, думок, знань, устремлінь, світогляду.

 Освітяни усвідомлюють, що перед ними стоїть важливе завдання: утвердження ідей «Маніфесту гуманної педагогіки» через духовно-моральне самоудосконалення і наповнення освітнього простору гуманізмом, добром і любов’ю. Для втілення ідей гуманної педагогіки розширюємо свою свідомість і вчимося мислити та діяти відповідно до поняття духовності; вирощуємо  у собі любов, розуміння, терпіння, благородство, великодушність, внутрішню культуру до дітей і вчимося  нести їх красиво; черпаємо натхнення з джерел педагогічної мудрості; постійно удосконалюємо своє педагогічне мистецтво, наповнюючи його глибоким змістом і витонченістю виконання;  і, звичайно ж, позбавляємося від поганих звичок, якщо помічаємо їх у собі.

Цьогоріч педчитання організовані    за основними напрямими:

  1. Гуманна педагогіка – це теорія і творча практика майбутнього.
  2. Виховання цінностей на основах духовного гуманізму в епоху змін.
  3. Світ дитинства ХХІ століття потребує любові.
  4. Кодекс честі і служіння учителя – орієнтир на творчі звершення педагога.
  5. Урок, на якому живуть, а не готуються до життя.
  6. Особливий освітній простір онлайн уроку.
  7. Бути  керівником у часи змін – велика відповідальність.

Методисти  відділу освіти  та педагоги Жашківської спеціалізованої школи  №1 активно долучилися до обговорення   важливих питань основ гуманної педагогіки.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано