A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

«Тараса пензлі оживають»

Дата: 25.06.2019 16:23
Кількість переглядів: 107

        21-23 червня у с. Шевченкове Звенигородського району вже вдруге відбувся Шевченківський пленер «Тараса пензлі оживають».

     Цьогоріч участь у мистецькому заході, окрім місцевих талантів, взяли представники Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Харківської та Чернігівської областей. Вихованці ЗЗСО №2,№3,№4,№5 та СПШ №1 також мали нагоду долучитися до даного заходу, який  проведено в рамках реалізації програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 02.03.2017 № 12-2/VII. Вони мали змогу відвідати літературно-меморіальний музей Т.Г.Шевченка, пройтися садибою батьків Кобзаря та прослухати цікаву екскурсію.

     Упродовж пленеру, під час його конкурсної частини, юні митці малювали місцеві мальовничі краєвиди, портрети, а майстри художнього слова змагалися на кращу поезію.

     Також протягом мистецького заходу проведено круглий стіл «Кольористика у творчості Т.Г. Шевченка», майстер-класи від художників, лекцію на тему «Композиція в портреті».    

     Водночас на місцевому стадіоні увазі учасників пленеру були запропоновані найрізноманітніші майстер-класи: арт-фейс, виготовлення ляльки-оберега, плетення косичок, гончарство, шахи/шашки, жонглювання м'ячем, вільна боротьба тощо.

     На завершення урочистості всі присутні спільно розгорнули Державний Прапор України на знак єднання нашої держави.

     Захід продовжився гучним фольклорним святом, до якого долучилися не лише місцеві артисти, але й гості села.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано