A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Методичний тиждень «Творчість вчителя — це необхідність чи данина моді?» в Литвинівському ЗЗСО І - ІІ ст.

Дата: 14.12.2019 16:37
Кількість переглядів: 134

     З 9 по 13 грудня у Литвинівському закладі загальної середньої освіти проходив методичний тиждень «Творчість вчителя — це необхідність чи данина моді?».

     В рамках методичного тижня у 5 класі був проведений урок англійської мови "Traditional food in Great Britain and Ukraine Healthy food". На уроці учні читали текст "English Meals", слухали уривок запису "Lunch at school", виконували завдання за текстом. Учні працювали у групах, заповнюючи банки з різними категоріями продуктів, обговорювали та порівнювали прийоми традицій харчування. Для повторення граматичного матеріалу, діти "закладали" холодильники злічуваними та незлічуваними іменниками. Урок пройшов насичено. Усі учні були задіяні та активні у роботі на уроці. Підготувала та провела урок вчитель англійської мови Криворучко Ю.В.

      09 грудня класовод 3 класу Станецька Валентина Петрівна провела відкритий урок з розвитку зв’язного мовлення на тему " Чарівна пора. Написання листа Миколаю". Разом з учителем та гостями учні полинули у зимову казку. Діти відгадували загадки, впізнавали звуки королеви зими, описували картинки, доводили твердження, стали активними учасниками хвилини ерудита, вчились писати листи. Урок пройшов насичено та цікаво.

     10 грудня у 5 класі був проведений урок - творча лабораторія «Технології виготовлення новорічного сувеніру». Урок розпочався з розгляду виготовлених виробів, які були симпатичні, ніби з сувенірної лавки. Це спонукало учнів до роздумів, задало тон роботі . Вони чітко усвідомлювали якими вміннями і навичками та на якому рівні мають оволодіти по закінченні уроку. Учитель звернув увагу на правила безпечності праці і здійснював корегування і стимулювання діяльності дітей на різних етапах уроку. Мишки вийшли чудові. Рік буде вдалим. Підготувала і провела урок Ю.П. Ломачинська

       В ході проведення методичного тижня в 1 класі був проведений урок з предмету " Я досліджую світ" на тему "Таємниці космосу". Метою уроку було познайомити учнів із назвами космічних тіл, таємницями навколишнього світу; розвинути мислення, уяву та фантазію дітей; виховати бажання пізнавати незвідане. На уроці було використано інноваційні форми і методи роботи, цеглики LEGO, презентацію "Планети Сонячної системи", музичний супровід елементів уроку. Діти демонстрували свої акторські здібності, "літали" на імпровізованій ракеті, виконували цікаві розвивальні завдання в зошитах, створювали композицію "Космічні гості", розповідали про свої враження та отримані емоції від уроку. Підготувала і провела урок класний керівник першого класу Коваль А.О.

      11 грудня у Литвинівському ЗЗСО І-ІІ ступенів в рамках методичного тижня, учителем математики Гливенко Н.С. було проведено відкритий урок на тему "Порівняння звичайних дробів з однаковими знаменниками". Під час уроку учителем було застосовано такі види діяльності як, розв'язування кросвордів, робота в парах, у групах. Робота учнів на уроці була різноманітною, насиченою, активною. Загалом урок пройшов змістовно у дружній атмосфері.

      11 грудня класний керівник 2 класу Грабовенко Світлана Василівна провела відкритий урок з математики на тему "Кут. Прямий кут". Разом з учнями і гостями учні переглянули відео, де можна побачити кути у навколишньому середовищі, шукали прямий кут у класі та будували кути з паличок Кюізенера. Учні працювали у групах, з кубом, розв’язували задачі, змагалися у математичній естафеті. Урок пройшов змістовно та цікаво.

     День четвертий методичного тижня " Творчість учителя - це необхідність чи данина моді"

     У 6 класі відбувся відкритий урок з української літератури на тему: "Леся Українка. Дитинство поетеси. "Як дитиною бувало". Образ мужньої, сильної духом дівчинки". На уроці учні продовжили знайомство з творчістю Лесі Українки, переглянули документальний фільм про життя і творчість поетеси, провели конкурс "Кращий знавець біографії Лесі Українки", прикрасили український віночок кольоровими стрічками як знак щирої любові і шани до великої дочки українського народу. Провели поетичну хвилинку, під час якої учні читали вивчені раніше вірші, провели ідейно-художній аналіз поезії, " Як дитиною бувало", розшифрували зміст послання, яке залишила нам Леся Українка, виконали тестове завдання на засвоєння вивченого матеріалу. Тож, знайомство з Лесею Українкою та її творчістю стало для учнів уроком пізнання, уроком відкриття, уроком роздумів і аналізу. Учитель побажала миру, добра, злагоди та любові. Підготувала і провела урок Вініцька Т.М.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано