A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Шевченко – для всіх поколінь

Дата: 15.03.2021 16:43
Кількість переглядів: 120

     Актуальність Шевченківського слова, його ідей патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднувало всіх учасників заходів, які цього тижня  проходили у закладах освіти Жашківської територіальної громади.

    У рамках проведення тематичного тижня «Сила слова в поезії Шевченка» у закладі дошкільної освіти «Малятко» №1 відкрити  багатогранну постать поета вихованцям старшого дошкільного віку допомогли літературно-музичні посиденьки «Шевченкове слово в віках не старіє» (музичний керівник Савчук Е.Г.). Також у дошкільнят цього закладу відбулось цікаве знайомство з народними інструментами -  бандурою та кобзою, які вабили малечу своїми безмежними можливостями.

    У День народження Великого Кобзаря у закладі дошкільної освіти «Ягідка» с.Конельська Попівка вихователі разом з дітками згадали його дитинство, декламували вірші, грали в улюблені ігри малого Тараса.

  Тижнева мандрівка сторінками творчості Шевченка відбулася в Жашківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5.  Зокрема, учні 4 класу разом з класоводом Донець Л. І. долучилися до Шевченківських читань і взяли участь у флешмобі " Шевченкове слово". http://zhashkiv5.school.org.ua/news/14-58-40-09-03-2021/

    У Вороненському ЗЗСО І-ІІІ ступенів учнями та вчителями було підготовлено цікаву та пізнавальну фотогалерею стінгазет «Шана Кобзареві», на якій від кожного класу були представлені малюнки до творів геніального поета, власноруч створені учнями чудові портрети поета в різних техніках. Школярі Пугачівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів стали активними учасниками конкурсу юних художників "Вірші Тараса Шевченка в малюнках", під час якого пізнавали глибини  поетичного слова і мудрості.

    Вчитель української мови та літератури Литвинівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Вініцька Т.М. разом з учнями 7 та 9 класів підготували інсценізацію балади «Тополя», який є одним із першодруків у «Кобзарі» поета.  http://vlada.pp.ua/goto/aHR0cHM6Ly93d3cuZmFjZWJvb2suY29tLzEwMDAwOTU0MDgzNDU0OC92aWRlb3MvMjgzNzUxNDk1NjU3NjUwNA==/

   Всі ці та інші заходи, які  проведені  в закладах освіти цього тижня допоможуть вихованцям і школярам зрозуміти та усвідомити неоціненний внесок Тараса Григоровича Шевченка у зародження та розвиток української культури, мови нашої держави. І ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано