A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВШАНУВАННЯ 35-х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ЖАШКІВСЬКОЇ ТГ

Дата: 15.04.2021 16:59
Кількість переглядів: 102

     26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В результаті аварії на ЧАЕС був повністю зруйнований атомний реактор, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а хмару рознесло їх по території України, Росії, Білорусі та ряду країн Європи, сталося радіоактивне зараження території загальною площею 207,5 тисячі квадратних кілометрів.

     До 35-річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції методистом Г.В. Іванько підготовлена інтерактивна дошка Padlet «Жив-був народ над Прип'яттю – і зник», що містить відео, фото, вірші Ліни Костенко, яка висвітлює у своїй творчості наслідки аварії на ЧАЕС. Короткі історичні довідки, інтерв'ю ліквідаторів аварії. Підбірка художніх книг про Чорнобиль, які несуть у собі яскраві переживання та відчуття всієї повноти трагедії, яка відбулася, натомість документальні та історичні праці на цю тему мають на меті підійти до освітлення даної теми з максимально об'єктивним та холодним підходом.

Перехід на дошку за покликанням:

https://uk.padlet.com/ppdzhgromadavo/1hhe41cvrbfz18km

     Уроки цієї техногенної катастрофи продовжують вивчатися та мають велике науково-практичне і соціально-економічне значення не тільки для України, але і в цілому для людської цивілізації. Події в Чорнобилі доводять, що «мирний атом» є доволі умовною дефініцією та таким же небезпечним як сама ядерна зброя.

    Рекомендації щодо проведення виховних заходів, уроків історії, бібліотечних уроків за покликанням:

https://drive.google.com/drive/folders/1jg1nefNgSW_VldZU0GqUbhY5-BPcmIfJ?usp=sharing

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано