A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Підтримка дошкільнят в умовах війни

Дата: 04.05.2022 13:16
Кількість переглядів: 206

    Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи. 

   В Україні дошкільна освіта є обов'язковою частиною у системі безперервного навчання. Відповідальність за навчання дитини у дитсадку несуть її батьки або особи, які їх замінюють, та навчальні заклади, де діти перебувають.

   У ситуації, в якій сьогодні опинилася Україна, постало питання організації освітнього процесу дистанційно для дошкільнят Жашківської громади.

      Як показала практика роботи оперативно обмінюватися інформацією з батьками найзручніше в Інтернеті. У пригоді стали сторінки офіційних сайтів закладів дошкільної освіти та їх сторінки в мережі Facebok, електронне листування, онлайн-спілкування у закритих групах тощо. Також відмічена важливість розроблення та запровадження медіа-освіти, створення відео занять та онлайн – зустрічей з вихованцями. Це все використовується для  взаємодії з батьками та дає змогу навчити їх проводити час з дитиною з користю.

Освітню роботу в умовах дистанційного навчання здійснюють не лише вихователі. До цієї роботи долучаються вчителі-логопеди, інструктори з фізкультури, музичні керівники, практичні психологи тощо. Педагоги закладів дошкільної освіти громади активно використовують випуски садочка НУМО, які доступні на платформах Міністерство освіти і науки України та UNICEF Ukraine   - це помічник у спілкуванні з дитиною у віці 3-6 років удома або в її садочку з вихователями. На платформі зібрано корисні підказки, цікаві вправи й ігри, які допомогають дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку. Також використовують матеріали до рубрики «Сучасне дошкілля під крилами захисту», що містять рекомендації щодо спілкування з дітьми дошкільного віку.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано