A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ДЕРЖАВОТВОРЧІ ПРОЦЕСИ В УКРАЇНІ: ЧЕРЕЗ ВІКИ У ХХІ СТОЛІТТЯ»

Дата: 23.05.2022 10:46
Кількість переглядів: 131

    6-7 квітня відбулася VІI Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

    Організаторами конференції є Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради разом з Українським державним Центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

    В цей складний для нашої держави час тематика конференції надзвичайно актуальна. Підтвердженням цього стало представництво юних дослідників майже з усієї України (22 регіони, 250 учасників).

    Вже традиційним є те, що активними учасниками такого заходу є учні нашої громади. Цьогоріч участь взяли: Бризіцький Олександр, учень 10 класу Тетерівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів  (науковий керівник Бондарова О.П., учитель історії), Вертелецька Міла, учениця 10 класу Жашківської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів (науковий керівник Полонська Н.В., учитель історії), Маковецька Ірина, Левченко Анастасія, Федорова Дар'я, Романюк Єлизавета – учениці 10 класу Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 (науковий керівник Іванько Г.В., учитель історії), Самар Олена, учениця 10 класу Бузівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (науковий керівник Криштопа І.І., учитель історії).

    Робота конференції здійснювалася у чотирьох секціях:

Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи

Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності

Культура як духовна складова пошуку шляхів само ідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури

Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями.

Всього під час роботи секцій було представлено 54 дослідження юних пошуковців з усіх куточків України.

Збірник тез представлених робіт можна завантажити за посиланням:

https://ckoblsutur.ucoz.ua/1_2022/tezi_7_konferencija.pdf

Дякуємо юним науковцям та їхнім керівникам, бажаємо подальших наукових досягнень!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано