A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВСЕУКРАЇНСЬКА КРАЄЗНАЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

Дата: 13.06.2022 08:36
Кількість переглядів: 117

     10 червня 2022 року відбулась в online режимі Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір», організаторами якої є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та КЗ «Харківська обласна станція юних туристів».

      Основною метою Конференції є формування громадянської позиції дітей та молоді засобами краєзнавчо-дослідницької  роботи з відтворення хроніки подій очима дітей, їх думки, емоції, висновки. Завданнями конференції були: вивчення подій російсько-української війни як на Сході України, так і в інших регіонах країни; привернення уваги громадянського суспільства, міжнародних гуманітарних організацій, волонтерських спільнот до проблеми «діти і війна»; поглиблення знань дітей та молоді з історії свого краю, складних суспільно-політичних процесів сучасності; увічнення пам’яті про подвиги захисників Батьківщини; удосконалення пошукової, просвітницької роботи закладів освіти України; висвітлення волонтерської військово-патріотичної діяльності закладів освіти України; сприяння підвищенню ролі родинного виховання, поглиблення духовної єдності поколінь.

    Всього до участі в конференції долучилися більше 70 учасників з різних куточків України.

     Приємно, що зі своїми дослідженицькими проєктами: «Вкрадене дитинство» та «Дитинство обпалене війною: українські діти 2022», нашу громаду представляли учениці 10 класу Жашківської спецалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради – Вертелецька Міла та Бердес Софія. Науковий керівник – вчителька історії Любарська Юлія Михайлівна.

     За час війни з 2014 року уже виросли діти, в житті яких завжди була війна, які вміють за звуками обстрілів розрізняти типи снарядів і мін, знають, що ввечері не можна включати світло тощо. Вони бачили і відчували на собі всі жахи військових дій, багато з них втратили рідну домівку, були вимушені переїхати в інші регіони. Тому свідчення дітей цінні для збереження історичної правди.

Бажаємо подальших наукових досліджень, натхнення та успіхів!

Щиро віримо в перемогу! Все буде Україна!

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано