A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

БІБЛІОТЕЧНА ДИСКУСІЯ «ЧИТАННЯ ЯК ТРЕНД. ФОРМУВАННЯ ЗВИЧКИ І ПОТРЕБ В ЧИТАННІ ЗАСОБАМИ ТА МЕТОДАМИ БІБЛІОТЕКИ НУШ»

Дата: 21.10.2022 09:30
Кількість переглядів: 138

     21 жовтня 2022 року у форматі онлайн відбулася обласна бібліотечна дискусія «Читання як тренд. Формування звички і потреби в читанні засобами та методами бібліотеки Нової української школи». Організатором зустрічі був КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

     Завданням дискусії було розглянути нормативно-правові документи з питання розвитку бібліотек та звернути увагу учасників, а це були шкільні бібліотекарі та особи відповідальні за бібліотечні фонди в ОТГ, на інноваційні знахідки бібліотечних працівників області з даного питання. Пошук та втілення в життя інновацій в залученні учнів до читання – це завдання номер один у сьогоднішньому світі, що стрімко змінюється.

  Учасники бібліотечної дискусії розглянули основні форми та  методи популяризації читання серед здобувачів освіти. 

     Провідні фахівці КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» ознайомили учасників зі Стратегією розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України», схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України №219-р від 23 березня 2016 року, в якій формується бачення, визначаються пріоритети, завдання та основні дії для досягнення змін у бібліотечній справі; Стратегією розвитку читання на 2021–2025 роки «Читання як життєва стратегія»; Стратегією популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова — успішна держава», схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 року № 596-р (в частині безпекового, соціокультурного та економічного аспекту розвитку української мови; Планом заходів з реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова — успішна держава», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1585-р.

    Своїм практичним досвідом поділилася також методист відділу освіти Жашківської міської ради Г.В. Сліпенко, яка презентувала роботу щкільних бібліотек закладів освіти громади - «Сучасна шкільна бібліотека від традицій до інновацій». 

    Отже, шкільна бібліотека – це структурний підрозділ школи, що організовує інформаційну підтримку освітнього процесу, залучення учнів до читання, проведення заходів на допомогу розвитку інформаційної культури, сприяння вихованню освіченої, інтелектуальної, творчої особистості, здатної жити у цифровому суспільстві, підвищувати рівень навчальних досягнень.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано