A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Проведено І етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді ім. Тараса Шевченка

Дата: 02.11.2022 15:25
Кількість переглядів: 250

  На виконання Указу Президента України «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 571, у закладах освіти Жашківської МТГ   було проведено І етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка .  У конкурсі взяли участь учні 5-11 класів.

     Беручи участь у конкурсі, учні виконували різноманітні  завдання та заходи: писали творчі роботи (есе та твори-роздуми), завдання на знання творчого доробку генія-пророка Тараса Шевченка, онлайн дискусії «Моє прочитання «Кобзаря»,  години спілкування «Тарас Шевченко- провісник долі України», «Тарасові слова- душа народу» та ін., конкурси учнівських творів «Наш Шевченко», «Хоч я Тарасові у правнуки годжуся, та  як у світі жить Шевченка вчуся»; літературні  ігроленди «Поки кобзарства дух пульсує в жилах – ніхто нам не зламає  волі крила»; ілюстративно- книжкові виставки «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»; літературні тестування «Сторінками Кобзаря»; онлайн- вікторини «Життя великого Кобзаря».

  Участь у конкурсі учнів   сприяє піднесенню престижу української мови та літератури, підвищенню рівня загальної мовної культури та вихованню в його учасників гордості за свій народ, любові до рідного краю, вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня Тараса Григоровича Шевченка.

  Думаймо про Шевченка, живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя  в собі та в дітях наших.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано