A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення щодо закриття діяльності Олександрівського ліцею Жашківської міської ради Черкаської області з 1 липня 2023 року

Дата: 14.12.2022 12:20
Кількість переглядів: 149

Найменування організатора громадського обговорення – Відділ освіти Жашківської міської ради.

Мета: врахування думки жителів с. Олександрівка, що входить до складу Жашківської територіальної громади, щодо закриття Олександрівського ліцею Жашківської міської ради Черкаської області  з 1 липня  2023 року.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Основна проблема села Олександрівка – різке зниження народжуваності. Аналіз перспективної мережі свідчить про відсутність належного контингенту учнів на 2023/2024 навчальний рік.

Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена, виключно, на заробітну плату педагогічних працівників, усі інші витрати здійснюються з місцевого бюджету.

Проаналізувавши перспективну мережу, на сьогодні єдиним оптимальним шляхом у вирішенні  проблеми малокомплектності Олександрівського ліцею Жашківської міської ради Черкаської області є закриття даного закладу. У разі прийняття вищевказаного рішення школярі будуть забезпечені безкоштовним підвезенням до Жашківського ліцею №1, №3, №5 Жашківської міської ради (на вибір учнів), педагогічні працівники – працевлаштовані, певні категорії підлягають вивільненню.

Так 22 лютого 2022 року відділом освіти Жашківської міської ради було організовано та проведено на базі Олександрівського ЗЗСО I-III ступенів загальношкільні батьківські збори за участі керівника закладу, а також  старости села Олександрівка.

Крім того, було проведено письмове опитування батьків учнів Олександрівського ЗЗСО I-III ступенів. В якому були поставлені найбільш хвилюючі питання для батьків, серед яких, зокрема:

  • Чи готові батьки віддати свою дитину до іншого навчального закладу у зв’язку з припиненням роботи Олександрівського ЗЗСО I-III ступенів;
  • Який із навчальних закладів міста Жашкова вони обрали б для навчання своєї дитини;
  • Де батьки планують для своїх дітей отримати початкову освіту;
  • Що найбільше викликає стурбованість батьків при переході до іншого навчального закладу освіти, та інше.

В звязку з вищевикладеним відділ освіти Жашківської міської ради запрошує жителів села Олександрівка Жашківської територіальної громади долучитися до громадського обговорення щодо реорганізації вищезазначеного  закладу освіти.

Формат проведення громадського обговорення - у зв’язку з воєнним станом в Україні, продовженням карантину, та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 19201, вул. Соборна, 56, м. Жашків, (відділ освіти Жашківської міської ради).

Обговорення триватиме до  10 лютого  2023 року.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення -  19201, вул. Соборна, 56, м. Жашків, (відділ освіти Жашківської міської ради),                                            E-mail:zhgromadavo@gmail.com,  тел./факс:(04747)6-07-27.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Рябоконь Людмила Григорівна, начальник відділу  освіти Жашківської міської ради. Контактна особа – Коломієць Валентина Анатоліївна – головний спеціаліст відділу освіти Жашківської міської ради, 

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті  відділу освіти Жашківської  міської ради. 

Проект рішення про ліквідацію Олександрівського ліцею Жашківської міської ради Черкаської області


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано