A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ГРОМАДИ

Дата: 23.01.2023 16:39
Кількість переглядів: 88

      Щороку 22 січня святкують День Соборності України. Цього дня у 1919 році на Софійській площі в Києві було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

     Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.

     Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.

     І саме з цього приводу в освітніх закладах Жашківської міської територіальної громади пройшов ряд святкових заходів, виховних годин, уроків історії, флешмобів, конкурсів малюнків, квестів, вікторин. У шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки, бібліотечні уроки, проведені літературні години.

Протягом тижня всі заклади освіти громади долучилися до віртуального флешмобу #Книжковий_ланцюг_єдності_ЗО_ЖашківськоїМТГ. Мета заходу – залучити, зацікавити молоде покоління громади до читання творчості письменників та поетів Черкащини. Серед популярних книг, які були обрані учнями були збірки поезій поетів Жашківщини – Фросини Мороз, Тетяни Альмужної, Ольги Чорної, Володимира Гребенюка. Також не оминули Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, енциклопедичні видання «Черкащина козацька». Поринули у світ казок та пригодницьких оповідань Марини Павленко та Сашка Лірника та багато інших. 

Також, з нагоди Дня Соборності України та 105 річниці Української Народної Республіки з 20 січня по 27 січня стартував обласний відеопроєкт «Капсула часу з посланням у майбутнє», до якого активно долучаються учні закладів освіти громади. Мета -  зафільмувати думки, бажання та мрії українців сьогодні, щоб нагадати про них в майбутньому.

Саме зараз ми творимо історію Батьківщини, віддаючи найважливіше: час, сили, здоров’я та навіть життя. Кожне послання від кожного українця надважливе, адже саме ми формуємо майбутнє нашої держави квітучої і неперможної України.

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано