A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

БІЙ ПІД СТАНЦІЄЮ КРУТИ – 105 РІЧНИЦЯ

Дата: 02.02.2023 16:04
Кількість переглядів: 72

    29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.

 

    Бій під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Тоді, 105 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії.

Протягом тижня в ЗЗСО нашої   громади проводилися ряд тематичних заходів: патріотичні години «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ», онлайн-уроки "Крути - наша слава, наша історія", літературно-історичні, виховні та бібліотечні години Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного". Підготовлені фото-, книжкові  викладки «Крути. Бій за перемогу», на офіційних сторінках шкільних бібліотек розміщені інформаційні постери, інфографіки героїчної битви молодих захисників за незалежність України.

 

Корисні інформаційні матеріали за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/158lsgfPWH7iXTluwjy2LxFvjQ20Lt5uP?usp=sharing

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано