A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

«ОСОБЛИВОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ БІБЛІОТЕЧНОГО ФАХІВЦЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ

Дата: 08.03.2023 08:06
Кількість переглядів: 71

      Відповідно плану роботи відділу освіти Жашківської міської ради 7 березня відбувся вебінар «Особливості діяльності бібліотечного фахівця в умовах воєнного стану в Україні» учасниками якого були шкільні бібліотекарі закладів освіти нашої громади.

 

      Методист відділу освіти Сліпенко Г.В.  ознайомила присутніх з вимогами до формування фонду в світлі потреб воєнного часу, зосередивши увагу на питанні переліку літератури, яка має бути вилучена з бібліотечного фонду закладу. З учасниками вебінару обговорено роль шкільного бібліотекаря у реалізації завдань розвитку та функціонування бібліотеки навчального закладу в умовах воєнного стану в Україні.  Обговорено особливості забезпечення підручниками та навчальними посібниками у 2023-2024 році. Зокрема, методист  звернула увагу на проведення конкурсів підручників для 5 (технології), 6, 10 класів,  вказавши, що вперше на конкурс пропонуються не лише підручники, а й посібники.

     Поділилась  досвідом роботи та використанням форм  дистанційного обслуговування користувачів шкільною бібліотекою - Дзингель Аліса Леонідівна (бібліотекар Жашківського ліцею №3), вона продемонструвала свою інтерактивну збірку до ювілейного дня народження української поетеси Наталії Забіли (1903-1985).

     Також, учасники семінару одержали практичні рекомендації щодо проведення пам'ятних днів у березні 2023 року: проведення Шевченківських днів, Всесвітнього дня поезії, екологічного тижня.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано