A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВИБІР ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 5-6 КЛАСІВ

Дата: 15.03.2023 14:56
Кількість переглядів: 171

      Педагогічні працівники ЗЗСО з 15 березня до 03 квітня 2023 року ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників та посібників.

     Конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (5 та 6  класи) здійснюються з метою забезпечення здобувачів загальної середньої освіти і педагогічних працівників новим поколінням підручників та посібників для Нової української школи з предметів вивчення та інтегрованих курсів згідно з переліком, який затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2022 року № 870.

     Електронні версії оригінал-макетів підручників та посібників, яким надано відповідний гриф МОН, розміщуватимуться в Електронній бібліотеці Держаної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» будуть доступні з 15 березня в за покликанням:

https://lib.imzo.gov.ua/

     Радимо керівникам ЗЗСО провести у закладах освіти наради, на яких ознайомити членів педагогічного колективу з метою і завданнями щодо вибору підручників.

   Безпосередній вибір підручників та посібників за електронними версіями їхніх оригінал-макетів у комплекті з проєктами обкладинок з кожної назви підручника/посібника здійснюють учителі закладів освіти, які викладають предмет вивчення/інтегрований курс, з якого оголошено Конкурс.

    Учителі закладів освіти здійснюють вибір підручників та посібників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручника/посібника.

    Остаточне рішення щодо вибору підручників та посібників має бути схвалено на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередній здійснили цей вибір.

     З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради наступного робочого дня після оголошення висновків Конкурсної комісії, а саме 12 квітня 2023 року.

Кількість примірників кожного з підручників та посібників має відповідати реальному вибору закладів освіти.

     Також важливо, що з 15 до 24 березня 2023 року учасниками Конкурсу буде проведено онлайн-презентації авторських концепцій їхніх підручників на youtube-сторінці    ІМЗО:

https://www.youtube.com/channel/UCb99utEiwpGkESp19mxAfdg.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано