A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

МІЖРЕГІОНАЛЬНА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ІСТОРИЧНА ПАМ’ЯТЬ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ВІЙНИ»

Дата: 06.04.2023 16:18
Кількість переглядів: 55

       30 березня у м. Суми в режимі онлайн відбулася Міжрегіональна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Історична пам’ять в умовах сучасної війни».

     Конференція була організована Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

У конференції взяли участь 112 учасників з 11 областей України.

Приємно, що до заходу долучилися учні закладів освіти нашої громади.

     Андронов Владислав та Лановенко Діана, учні 10 класу Жашківського ліцею №5 разом з наставником, учителем історії Сліпенко Ганною Василівною, працювали у  секції «Перемоги та здобутки в історії російсько-українського протистояння: історичний аспект», де представили свої напрацювання з дослідження героїчних постатей Української революції 1917-1921 рр. та армії Української Народної Республіки. Чуднівець Дарія, учениця 9 класу Жашківського ліцею №3 разом з наставником, учителем історії Затишняк Тамарою Федорівною працювали  у секції «Героїчні постаті військових і цивільних (волонтери, рятувальники, медики, журналісти, комунальники, освітяни та ін.) у російсько-українській війні», де представили інтерв'ю з Романом Валерійовичем Чуднівцем, воїном-захисником України.

    Виступи юних краєзнавців відзначалися глибиною, актуальністю та значним особистим внеском у дослідження актуальних питань минулого й сьогодення, які в час російської збройної агресії та героїчного протистояння України набувають особливого значення. Обговорення та підбиття підсумків відзначалося конструктивністю та загальною активністю.

Щиро дякуємо учням та наставникам за цікаві дослідження!

Тримаймо освітній стрій разом!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано