A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВСЕУКРАЇНСЬКА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ДЕРЖАВОТВОРЧІ ПРОЦЕСИ В УКРАЇНІ: ЧЕРЕЗ ВІКИ У ХХІ СТОЛІТТЯ»

Дата: 13.04.2023 09:01
Кількість переглядів: 73

      5-6 квітня 2023 року Черкащина традиційно зустрічала своїх друзів, однодумців, юних краєзнавців з усіх куточків України, педагогів, наукових керівників учнівських краєзнавчо-дослідницьких робіт учасників VІIІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Організаторами заходу був Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

    Головним завданням конференції є здобуття її учасниками знань про історичні події та факти, політичних, військових та культурних діячів державотворчих процесів та місць, де творилася історія сучасної України, де міцнів дух нашого народу.

     Під час пленарного засідання з вітальними словами учасників конференції зустрічали Андрій Лісота – директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Олександр Шамрай – заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації, Валерій Данилевський – начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної адміністрації, Олександр Спрягайло – проректор з наукової та інноваційної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Ірина Стадник – кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії і права факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету, Олександра Фігура - директор Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

     Далі продовжилася конференція  роботою в секціях учнів та вихованців з усіх куточків України. Вже традиційно учні нашої громади беруть участь у конференції і представляють свої дослідження, цей рік не став виключенням й до роботи в секціях долучилися:

      Сецкія. Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи.

      Вертелецька Міла, учениця 11 класу Жашківського ліцею №1 Жашківської міської ради Черкаської області «Київ за 3 дні» Через 100 років. Порівняльний аналіз наступу на Київ 1918 року та сучасної російсько-української війни: військові стратегії та політичні наслідки», науковий керівник – Полонська Ніна Володимирівна, учитель історії Жашківського ліцею №1.

Секція. Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності.

     Багіров Андрій, учень 8-А класу Жашківського ліцею №3  Жашківської міської ради Черкаської області, «Іван Богун – борець за звільнення українського народу, фундатор козацької держави», науковий керівник – Затишняк Тамара Федорівна, учитель історії Жашківського ліцею №3.

     Андронов Владислав, учень 10 класу Жашківського ліцею №5  Жашківської міської ради Черкаської області, «Лідер-державник (до 140-ї річниці від дня народження Петра Болбочана), Лановенко Діана, учениця 10 класу Жашівського ліцею №5 Жашківської міської ради Черкаської області «Від княгині до поручниці Армії УНР (до 129-ї річниці з дня народження Христини Сушко), науковий керівник – Сліпенко Ганна Василівна, методист відділу освіти, учитель історії Жашківського ліцею №5.

     Дякуємо всім учасникам конференції, учням та їхнім наставникам! Працюємо, навчаємось і робимо все від нас залежне, наближаючи Перемогу!

Збірник тез представлених робіт можна завантажити за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1BUiC_e7fZEH-nW2fGLzMm29mtvvMOB6I?fbclid=IwAR27j3dlX2d6dmeyvR7OQ8x39pYfOGULhFiFcXij-mLoSzkwt47Lo68DKYQ

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано