A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

У ЖАШКІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ №4 ВІДКРИТО КЛАС БЕЗПЕКИ

Дата: 31.05.2023 11:15
Кількість переглядів: 60

30 травня 2023 року  в Жашківській громаді на базі закладу освіти «Жашківський ліцей  відкрито клас безпеки. Цей клас створено з ініціативи фахівців ДСНС спільно з Жашківською міською радою , відділом освіти та  педагогами  закладу освіти.

"Клас безпеки" забезпечений усім необхідним навчальним матеріалом, за допомогою якого діти зможуть швидко опанувати правила пожежної безпеки та поведінки під час надзвичайних ситуацій а також вчитимуться діям у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Клас створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

У класі безпеки можна проводити тематичні заняття, розглядаючи основні правила безпеки для учасників освітнього процесу. Це насамперед вибухобезпека, мінна безпека, пожежна безпека.

Під час відкриття та надалі дітям можна проводити практичні заняття ювенальної превенції нещасних випадків, групи надання домедичної допомоги.

Проведення занять на базі класу безпеки дозволить у майбутньому сформувати у дітей навички безпечної поведінки у різних ситуаціях.

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже даючи знання з безпеки підростаючому поколінню – запорука успішного та безпечного майбутнього країни.

Надалі відповідно до підписаного 15 лютого 2023 року меморандуму про співпрацю та партнерство з представниками ДСНС та відділом освіти Жашківської міської ради буде продовжуватися спільна робота щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти Жашківської громади.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано